.

.......Νέα παράταση στα σχέδια βελτίωσης,μέχρι τις αρχές του Αυγούστου!!!...(Μπορεί να δωθούν οι εγκρίσεις όταν οι μύγες είναι παχειές)........Δεκτές προς επιδότηση και οι δεξαμενές....... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . ............................... .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι... .... ......

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Περονόσπορος και βοτρύτης «απειλούν» τα αγγούρια θερμοκηπίου

Απαιτείται υξημένη προσοχή των καλλιεργητών αγγουριών θερμοκηπίου και υπαίθρου στον περονόσπορο και  το βοτρύτη 
Ειδικότερα για την καταπολέμηση του περονόσπορου συνιστάται μείωση της υγρασίας του περιβάλλοντος στο θερμοκήπιο, απομάκρυνση από τον χώρο του θερμοκηπίου των φύλλων με έντονη προσβολή από το παθογόνο και ψεκασμό των φυτών με τα κατάλληλα σκευάσματα.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση του βοτρύτη, οι ειδικοί του Κέντρου, συνιστούν μείωση της υγρασίας αλλά και τήρηση της καλής υγιεινής στις φυτείες, τονίζοντας παράλληλα ότι ο μύκητας αναπτύσσεται σε θερμοκρασίες 1-30oC, με άριστη θερμοκρασία για την ανάπτυξή του να κυμαίνεται μεταξύ των 18-23oC και υψηλή σχετική υγρασία περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου