.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Βασιλόπιτα αμυγδάλου, με μανταρίνια

Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Υλικά (για ταψί 32 εκ.)

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμα για το βουτύρωμα του σκεύους
  • 450 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 5 αυγά
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα από 3-4 μανταρίνια 
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 220 ml χυμός  μανταρίνι
  • 220 γρ. αμυγδαλόψιχα, ψιλοτριμμένη σαν πούδρα στον πολυκόφτη
  • ζάχαρη άχνη ή λευκά αμύγδαλα ή σοκολάτα για τη διακόσμηση

Διαδικασία

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για περίπου 6-7 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτουμε τον χυμό με τη σόδα, τη βανίλια και το αλεύρι σταδιακά, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.

Γυρνάμε την ταχύτητα του μίξερ στην πιο χαμηλή και προσθέτουμε το γιαούρτι και το αμύγδαλο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Το βουτυρώνουμε  ελαφρώς, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να γίνει η βασιλόπιτα και μέσα. Ελέγχουμε, βυθίζοντας  ένα μαχαίρι στο κέντρο της και, αν βγει καθαρό, η βασιλόπιτα είναι έτοιμη.

Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, και να γράψουμε στην επιφάνεια της βασιλόπιτας το 2017 με ζάχαρη άχνη ή αμύγδαλα.
Πηγή; www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου