.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Βασιλόπιτα αμυγδάλου, με μανταρίνια

Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Υλικά (για ταψί 32 εκ.)

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμα για το βουτύρωμα του σκεύους
  • 450 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 5 αυγά
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα από 3-4 μανταρίνια 
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 220 ml χυμός  μανταρίνι
  • 220 γρ. αμυγδαλόψιχα, ψιλοτριμμένη σαν πούδρα στον πολυκόφτη
  • ζάχαρη άχνη ή λευκά αμύγδαλα ή σοκολάτα για τη διακόσμηση

Διαδικασία

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για περίπου 6-7 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτουμε τον χυμό με τη σόδα, τη βανίλια και το αλεύρι σταδιακά, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.

Γυρνάμε την ταχύτητα του μίξερ στην πιο χαμηλή και προσθέτουμε το γιαούρτι και το αμύγδαλο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Το βουτυρώνουμε  ελαφρώς, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να γίνει η βασιλόπιτα και μέσα. Ελέγχουμε, βυθίζοντας  ένα μαχαίρι στο κέντρο της και, αν βγει καθαρό, η βασιλόπιτα είναι έτοιμη.

Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, και να γράψουμε στην επιφάνεια της βασιλόπιτας το 2017 με ζάχαρη άχνη ή αμύγδαλα.
Πηγή; www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου