.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά....... ......

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Αλλαγές στα τέλη άρδευσης από την Εθνική Επιτροπή Υδάτων


Αλλαγές στα τέλη άρδευσης από την Εθνική Επιτροπή Υδάτων

Αύξηση χρεώσεων ειδικά για όσους καλλιεργούν πολλά στρέμματα γης, αναμένεται να προκαλέσει απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων για την κοστολόγηση του ύδατος, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1715/Β/22.5.2017.
Με την εν λόγω απόφαση θεσμοθετείται το περιβαλλοντικό τέλος, το οποίο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου δεν αναμένεται να επιβληθεί, πριν το 2020, με την χρέωση να μην ξεπερνά το 1 λεπτό ανά κυβικό μέτρο αρδευτικού νερού, που καταναλώνεται.

Οι υψηλότερες χρεώσεις για τους μεγάλους αγρότες θα έλθουν, γιατί το μεταβλητό τέλος που θα επιβάλλεται πλέον στους χρήστες αρδευτικού νερού θα αυξάνεται, βάσει της αύξησης της κατανάλωσης, «αποτελώντας κίνητρο για τη μείωση της υπερκατανάλωσης».

Η απόφαση για την «Έγκριση γενικών κανόνων κοστολόγησης και τιμολόγησης υπηρεσιών ύδατος. Μέθοδος και διαδικασίες για την ανάκτηση κόστους των υπηρεσιών ύδατος στις διάφορες χρήσεις του», η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 22 Μαΐου καθορίζει ότι ο τρόπος τιμολόγησης από τους παρόχους των υπηρεσιών για αγροτική χρήση στους τελικούς χρήστες γίνεται βάσει μικτού συστήματος χρέωσης.

Σταθερό και μεταβλητό τέλος

Το σύστημα χρέωσης αποτελείται από δύο μέρη:
α) ένα σταθερό τέλος και
β) ένα μεταβλητό τέλος ανά μονάδα νερού (ογκομετρική χρέωση ανά κυβικό μέτρο κατανάλωσης νερού), το οποίο αυξάνεται βάσει της αύξησης της κατανάλωσης αποτελώντας κίνητρο για τη μείωση της υπερκατανάλωσης λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές προβλέψεις των Σχεδίων Διαχείρισης ΛΑΠ, τους κώδικες ορθών γεωργικών πρακτικών, την κοινή υπουργική απόφαση Φ16/6631/01-06-1989 (Β’ 428) «Προσδιορισμός ανώτατων και κατώτατων ορίων των αναγκαίων ποσοτήτων για την ορθολογική χρήση του νερού στην άρδευση» καθώς και σχετικούς δείκτες αναφοράς ανά είδος καλλιέργειας, μέθοδο άρδευσης και κλιματική ζώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σταθερό τέλος εφαρμόζεται στην άρδευση ανά στρέμμα καλλιέργειας. Τα μεταβλητά τέλη ανά κυβικό μέτρο εφαρμόζονται στους χρήστες, ανάλογα με την μετρηθείσα ποσότητα του ύδατος για αγροτική χρήση που καταναλώθηκε. Στα μεταβλητά τέλη περιλαμβάνεται και το περιβαλλοντικό τέλος.

Χρέωση κατ’ εκτίμηση

Στην απόφαση ορίζεται ότι «σε περιπτώσεις όπου δεν είναι εφικτή η καταμέτρηση του ύδατος για άρδευση ώστε να γίνεται χρέωση ανά κυβικό μέτρο, και μέχρι την συμμόρφωση των παρόχων με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 10, ο πάροχος εκτιμά την ποσότητα του ύδατος που καταναλώθηκε, είτε κατά έκταση γης και είδος καλλιέργειας καθώς και μέθοδο άρδευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είτε κατά χρόνο χρήσης του αρδευτικού νερού, ανάλογα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές προβλέψεις των Σχεδίων Διαχείρισης ΛΑΠ, τους κώδικες ορθών γεωργικών πρακτικών, την κοινή υπουργική απόφαση Φ16/6631/01-06-1989 (Β’ 428) «Προσδιορισμός ανώτατων και κατώτατων ορίων των αναγκαίων ποσοτήτων για την ορθολογική χρήση του νερού στην άρδευση» καθώς και σχετικούς δείκτες αναφοράς ανά είδος καλλιέργειας, μέθοδο άρδευσης και κλιματική ζώνη».


Πηγή:http://www.paseges.gr

Φόροι,φόροι κι άλλοι φόροι,δήθεν ανταποδοτικοί.Το σίγουρο είναι ότι θα συμβεί το ίδιο που συμβαίνει με τα τέλη κυκλοφορίας:Θα πληρώνουμε δηλαδή εμείς περιμένοντας κάποιας μορφής ανταπόδοση στη γή μας,και τα λεφτά θα πηγαίνουν στους "δανειστές".....Αυτό θα συμβαίνει με κάθε ευρώφιλη κυβέρνηση.Στο τέλος,όπως προφήτεψε κι ο Γέροντας Παίσιος,θα φορολογήσουν και τα παράθυρα!!                   Μενέλαος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου