.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Γίνονται αβοκάντο τα πορτοκάλια των Χανίων;

avokanto

Ξεριζώνουν τις πορτοκαλιές τους οι Χανιώτες παραγωγοί, για να καλλιεργήσουν αβοκάντο, ένα προϊόν που προσφέρει υψηλή τιµή παραγωγού και, πλέον, αποτελεί βασικό συστατικό της ευρωπαϊκής διατροφής ενώ σηµειώνεται ότι στα Χανιά καλλιεργείται ήδη από το 1960, ευνοηµένο από το κλίµα και τις εδαφολογικές συνθήκες.
Επίσηµα, σύµφωνα µε τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ καλλιεργούνται 2,5 χιλιάδες στρέµµατα µε αβοκάντο στα Χανιά, αλλά εκτιµάται ότι υπάρχουν περισσότερα από 7 µε 8 χιλιάδες στρέµµατα αν κρίνει κανείς από τις πωλήσεις νεαρών δενδρυλλίων από τα φυτώρια. «Ευελπιστούµε ότι σύντοµα που θα µπουν σε παραγωγή οι νέες φυτείες και εφόσον συνεχίσουµε να τηρούµε τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας το αβοκάντο Κρήτης θα παραµείνει στην κορυφή των προτιµήσεων των Ευρωπαίων καταναλωτών», τονίζει ο Νίκος Παπαδαντωνάκης, από τη ∆ιεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Ο ίδιος µάλιστα σηµειώνει ότι το υποτροπικό αβοκάντο είναι µια δύσκολη αλλά και ιδιαίτερη καλλιέργεια, ιδιαίτερα το καλοκαίρι γιατί δεν συµβιβάζεται µε χαµηλά ποσοστά υγρασίας στο έδαφος και στο περιβάλλον.
Αύξηση κατά 20% στην τιµή παραγωγού
Σύµφωνα µε τον γεωπόνο, υπεύθυνο ποιοτικού ελέγχου της Συνεργατικής Χανίων, Ανδρέα Καντανολέων, η τιµή παραγωγού φέτος για τις ποικιλίες Χας και Φουέρτε άγγιξε τα 2,10 ευρώ, κατά 20% περίπου αυξηµένη σε σχέση µε την περσινή χρονιά καθώς η ποσότητα ήταν περιορισµένη, κυρίως λόγω του χιονιά και της χαλαζόπτωσης του περασµένου ∆εκεµβρίου.
Σηµειώνει δε ότι το κόστος παραγωγής όπως και η απόδοση εξαρτώνται από το µέγεθος των δέντρων.
ΠΗΓΗ:  agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου