.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Τα ζιζάνια μπορούν να έχουν και οφέλη!


Τα ζιζάνια μπορούν να έχουν και οφέλη!
Τα ζιζάνια που βρίσκονται στα αγριόχορτα, αποτελούν συνήθως για τους αγρότες έναν επιπρόσθετο κίνδυνο για τα χωράφια τους και σκέφτονται ποιο θα είναι το κατάλληλο ζιζανιοκτόνο που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν για να τα καταπολεμήσουν. Τα ζιζάνια όμως εκτός από το παρασιτικό χαρακτήρα που τους αποδίδεται, συνεισφέρουν και θετικά στην αγροτική παραγωγή. Τα ζιζάνια μπορούν και παράγουν εκκρίσεις που ευνοούν την ανάπτυξη των διπλανών καλλιεργειών.

Επίσης κάποια από τα ζιζάνια, όπως για παράδειγμα το φασκόμηλο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά. Ακόμη κάποια ζιζάνια μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν διατροφικά ως σαλάτα χορταρικών.
Τα ζιζάνια έχουν την ικανότητα με την ανάπτυξή τους να δρούνε ως αντιδιαβρωτικά για τα κτήματα που δεν έχουν αρχίσει ακόμη να καλλιεργούνται και πολλά από τα έντομα και τους μικροοργανισμούς που μαζεύονται στα ζιζάνια είναι ευπρόσδεκτοι για τις καλλιέργειες. Τέλος τα ζιζάνια βοηθούν με τη δράση τους τη διατήρηση των εδαφών των χωραφιών σε γόνιμη κατάσταση.

Πηγή: ecotimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου