.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ο τετράνυχος χτυπά τώρα, στις ζέστες

Ο τετράνυχος είναι ένα ακάρεο και ανήκει στην οικογένεια των αραχνιδίων. Έχει μήκος μικρότερο από ένα χιλιοστό και δεν είναι ορατός από το ανθρώπινο μάτι. Εμφανίζεται στον λαχανόκηπό μας (τομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, φασόλια, αγγούρι, πεπόνι κλπ) όταν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από 28-30 °C μέχρι και τους 40 °C.
Photo: fytosymvoules.blogspot.gr
Photo: fytosymvoules.blogspot.gr
Αναπτύσσεται και εκδηλώνεται ταχύτατα στα φυτά προκαλώντας την καταστροφή τους.
Το πώς αντιλαμβανόμαστε αν ο λαχανόκηπός μας έχει προσβληθεί από τετράνυχο, είναι απλό: Απότομα, τα κάτω φύλλα των φυτών αρχίζουν και κιτρινίζουν. Το κιτρίνισμα αυτό εξαπλώνεται γρήγορα προς τα πάνω και, τέλος, επέρχεται η ξήρανση των φύλλων και το φυτό μένει γυμνό, μόνο με τους καρπούς του.
Για την καταπολέμηση του τετράνυχου υπάρχει ειδικό φυτοπροστατευτικό σκεύασμα το οποίο δεν αφήνει τοξικά υπολείμματα στο φυτό και μας επιτρέπει να συγκομίσουμε μετά από τρεις μέρες. Δηλαδή, μετά από διάστημα τριών ημερών από τον ψεκασμό, μπορούμε να κόψουμε τους καρπούς των λαχανικών μας άφοβα χωρίς να υπάρχει σε αυτούς ίχνος φαρμάκου.
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε έναν υγιή λαχανόκηπο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου