.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά....... ......

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Ο τετράνυχος χτυπά τώρα, στις ζέστες

Ο τετράνυχος είναι ένα ακάρεο και ανήκει στην οικογένεια των αραχνιδίων. Έχει μήκος μικρότερο από ένα χιλιοστό και δεν είναι ορατός από το ανθρώπινο μάτι. Εμφανίζεται στον λαχανόκηπό μας (τομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, φασόλια, αγγούρι, πεπόνι κλπ) όταν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από 28-30 °C μέχρι και τους 40 °C.
Photo: fytosymvoules.blogspot.gr
Photo: fytosymvoules.blogspot.gr
Αναπτύσσεται και εκδηλώνεται ταχύτατα στα φυτά προκαλώντας την καταστροφή τους.
Το πώς αντιλαμβανόμαστε αν ο λαχανόκηπός μας έχει προσβληθεί από τετράνυχο, είναι απλό: Απότομα, τα κάτω φύλλα των φυτών αρχίζουν και κιτρινίζουν. Το κιτρίνισμα αυτό εξαπλώνεται γρήγορα προς τα πάνω και, τέλος, επέρχεται η ξήρανση των φύλλων και το φυτό μένει γυμνό, μόνο με τους καρπούς του.
Για την καταπολέμηση του τετράνυχου υπάρχει ειδικό φυτοπροστατευτικό σκεύασμα το οποίο δεν αφήνει τοξικά υπολείμματα στο φυτό και μας επιτρέπει να συγκομίσουμε μετά από τρεις μέρες. Δηλαδή, μετά από διάστημα τριών ημερών από τον ψεκασμό, μπορούμε να κόψουμε τους καρπούς των λαχανικών μας άφοβα χωρίς να υπάρχει σε αυτούς ίχνος φαρμάκου.
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε έναν υγιή λαχανόκηπο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου