.

.......Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . ............................... .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι... .... ......

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Από 19 έως 22 Δεκεμβρίου η δεύτερη δόση των επιδοτήσεων


"Μαζεμένα" θα πάρουν τα χρήματά τους όσοι από τους δικαιούχους παραγωγούς είδαν στην πληρωμή της πρώτης δόσης, αντί για το 50% της επιδότησής τους, μόνο το 25% ή και καθόλου. Στη δεύτερη δόση θα έχει συμπεριληφθεί και το κομμένο ποσοστό, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και της κυβέρνησης.

Οι εκτιμήσεις για την πληρωμή του επόμενου 50% της επιδότησης συν των χρημάτων αυτών αναφέρουν πως αναμένεται να γίνουν στο διάστημα από τις 19 μέχρι το αργότερο τις 22 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου Μιχάλη Καμπιτάκη, «τα προβλήματα στην πρώτη δόση ήταν πολλά και δεν τα είχαμε άλλα χρόνια. Αυτά έχουν να κάνουν με την επιλεξιμότητα, με λάθη κ.λπ. Και τώρα το σύστημα έχει ανοίξει. Πηγαίνουν εκεί οι παραγωγοί και διορθώνουν τα λάθη. Πιστεύω ότι η δεύτερη πληρωμή θα γίνει κανονικότατα πριν από τα Χριστούγεννα», είπε ο συνδικαλιστής.

Οι αποζημιώσεις

Στο μεταξύ, δεν έγιναν οι πληρωμές αποζημιώσεων που περίμεναν οι πληγέντες παραγωγοί από φετινές θεομηνίες, όπως είχε υποσχεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Εκκρεμεί, επίσης, μία ακόμα δέσμευση. Ότι θα πληρωθούν ως το τέλος του χρόνου οι αμπελουργοί των οποίων τα δικαιολογητικά είναι έτοιμα για τον περονόσπορο του... 2011. «Θα περιμένουμε και μακάρι να δούμε τις πληρωμές αυτές», σχολίασε ο κ. Καμπιτάκης.

Πηγή>http://www.neakriti.gr/

Χριστόφορος Παπαδάκης, Μάνος Δασκαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου