.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Προβλήματα διάθεσης και χαμηλές τιμές για τα αγγούρια της Κρήτης


Υπόμνημα στους Έλληνες Ευρωβουλευτές και στο Γενικό Γραμματέα αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη κατέθεσε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Πρωτογενή Τομέα στην Π.Ε. Λασιθίου, κ. Νικόλαος Δασκαλάκης σχετικά με τα προβλήματα των παραγωγών αγγουριού στο νησί.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Δασκαλάκης η κατάσταση που βιώνουν οι παραγωγοί Αγγουριού είναι δραματική. Εδώ και τρεις βδομάδες ο κύριος όγκος (65%) της παραγωγής μένει αδιάθετος (απούλητος). Η δε τιμή των ποσοτήτων που διατίθεται κυμαίνεται στα 0,13€ (Μέση Τιμή).
Εντονότερο είναι το πρόβλημα – σύμφωνα με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα Πρωτογενή Τομέα στην Π.Ε. Λασιθίου - για το εξαγώγιμο αγγούρι.
«Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία Δηλώσεις ΟΣΔΕ-Καλλιέργειες το 20,4% του συνόλου των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, 3100 στρέμματα, της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας (Ψαρή Φοράδα-Άρβη-Κάμπος Ιεράπετρας και μέχρι το Γούδουρα) είναι Αγγούρι.
Οι συνέπειες συνεπώς για την παραγωγή πρώιμων κηπευτικών συνολικά είναι ιδιαίτερα αρνητικές.
Το Ρώσικο εμπάργκο φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά τις εξαγωγές πρώιμων κηπευτικών, ιδιαίτερα μετά και την επέκτασή του, με αυστηρούς ελέγχους και στις υπόλοιπες χώρες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις συμφωνίες της Ρωσίας με τρίτες χώρες και ιδιαίτερα με την Τουρκία.
Ο υφιστάμενος Κανονισμός (Ε.Ε.) της Επιτροπής, σχετικά με τη θέσπιση προσωρινών εκτάκτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών, δεν καλύπτει ούτε από την άποψη ποσοτήτων, ούτε από την άποψη τιμών που καθορίζει για απόσυρση και δωρεάν διάθεση τις πραγματικές ανάγκες κάλυψης της παραγωγής και πολύ περισσότερο η διαδικασία που ισχύει- με βάση τα ελληνικά δεδομένα οργάνωσης- δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη στήριξης των παραγωγών κηπευτικών από τις συνέπειες του Ρωσικού εμπάργκο και εξασφαλίσει των διαδικασιών κάλυψης.
Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά των πρώιμων κηπευτικών εξαιτίας αυτού του γεγονότος είναι έκτακτες και ακραίες. Συνεπώς θα πρέπει να ενεργοποιηθούν μηχανισμοί για ανάλογες περιπτώσεις» αναφέρει το υπόμνημα που εστάλη στους Έλληνες Ευρωβουλευτές και στο Γενικό Γραμματέα αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.
 Πηγή>agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου