.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Φράκαραν τα εργοστάσια της ελιάς!!


Στο ελαιοτριβείο
Αδυναμία και ανεπάρκεια χαρακτηρίζει την προσπάθεια των ελαιοτριβείων να καλύψουν την φετεινή υπερπαραγωγή.
Προσεύχονται οι ιδιοκτήτες τους για λίγες βροχερές ημέρες στην Κρήτη,ώστε να διακοπεί η συγκομιδή της ελιάς,έστω και για λίγο.
Οι ποσότητες του ελαιοκάρπου που περιμένει στους περίβολους των εργοστασίων το πολυπόθητο άλεσμα,είναι τεράστιες.
Βουνά δημιουργούνται απο τα στοιβαγμένα σακιά,παρά το ότι έχουν "ανάψει" οι κινητήρες απο την αδιάκοπη εικοσιτετράωρη λειτουργία.
Virgin  olive oil
Εκατοντάδες παραγωγοί, φοβούμενοι την αύξηση των οξέων του ελαιολάδου λόγω της της καθυστερημένης άλεσης,προσπαθούν με κάθε τρόπο να προωθήσουν τις δικές τους ελιές,για να αλεστούν γρήγορα,την ίδια στιγμή που τα συνεργεία τους ραβδίζουν ακατάπαυστα στο χωράφι.
Για να εξομαλυνθεί η κατάσταση,θα πρέπει να διακοπεί η συγκομιδή για λίγες μέρες,κάτι που κανείς δέν το κάνει,διότι υπάρχει η πίεση του χρόνου αλλά και ο κίνδυνος να πέσουν οι ελιές απο τους δυνατούς ανέμους.
Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου