.

....Για το τσίμπημα της μέδουσας,η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι το ξέπλυμα με ξύδι και στη συνέχεια με νερό 45 βαθμών ή με εφαρμογή θερμοκύστης. ........ Τιμές αγροτικών προιόντων της 18-8-17 απο τον Α.Σ.Τυμπακίου ....ΑΓΓΟΥΡΙΑ Α 0,29 € 0,29 € ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ Α 0,25 € 0,39 € ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ Α 0,36 € 0,43 € ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ Β 0,23 € 0,23 € ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ Α 1,57 € 1,57 € ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ Β 0,60 € 0,70 € ΤΟΜΑΤΑ Α 0,53 € 0,53 € ΤΟΜΑΤΑ Β 0,26 € 0,26 €........Τρέχουσες τιμές ελαιολάδου:3,50-3,85 ευρώ. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι .... ......

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Φράκαραν τα εργοστάσια της ελιάς!!


Στο ελαιοτριβείο
Αδυναμία και ανεπάρκεια χαρακτηρίζει την προσπάθεια των ελαιοτριβείων να καλύψουν την φετεινή υπερπαραγωγή.
Προσεύχονται οι ιδιοκτήτες τους για λίγες βροχερές ημέρες στην Κρήτη,ώστε να διακοπεί η συγκομιδή της ελιάς,έστω και για λίγο.
Οι ποσότητες του ελαιοκάρπου που περιμένει στους περίβολους των εργοστασίων το πολυπόθητο άλεσμα,είναι τεράστιες.
Βουνά δημιουργούνται απο τα στοιβαγμένα σακιά,παρά το ότι έχουν "ανάψει" οι κινητήρες απο την αδιάκοπη εικοσιτετράωρη λειτουργία.
Virgin  olive oil
Εκατοντάδες παραγωγοί, φοβούμενοι την αύξηση των οξέων του ελαιολάδου λόγω της της καθυστερημένης άλεσης,προσπαθούν με κάθε τρόπο να προωθήσουν τις δικές τους ελιές,για να αλεστούν γρήγορα,την ίδια στιγμή που τα συνεργεία τους ραβδίζουν ακατάπαυστα στο χωράφι.
Για να εξομαλυνθεί η κατάσταση,θα πρέπει να διακοπεί η συγκομιδή για λίγες μέρες,κάτι που κανείς δέν το κάνει,διότι υπάρχει η πίεση του χρόνου αλλά και ο κίνδυνος να πέσουν οι ελιές απο τους δυνατούς ανέμους.
Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου