.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Παραγουάη: Πυροβολούν όσους αγρότες καλλιεργούν μεταλλαγμένα!


Παραγουάη: Πυροβολούν όσους αγρότες καλλιεργούν μεταλλαγμένα!

Να πυροβολούν όποιον αγρότη καλλιεργεί γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς απειλούν οι αντάρτες της οργάνωσης Λαϊκός Στρατός της Παραγουάης (Ejército del Pueblo Paraguayo, EPP), η οποία συνδέεται σύμφωνα με τις αρχές της Παραγουάης με την οργάνωση FARC της Κολομβίας.
Πάντως σε ένδειξη καλής θέλησης, οι αντάρτες απελευθέρωσαν χθες έναν όμηρο 17 ετών. Ο Άρλαν Φικ, γιος ενός ζευγαριού Βραζιλιάνων εποίκων που έχουν εγκατασταθεί στη βορειοδυτική Παραγουάη, απελευθερώθηκε χθες το βράδυ, έπειτα από 267 ημέρες ομηρίας, στην επαρχία Κονσεψιόν, 500 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Ασουνσιόν, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Παραγουάης Οράσιο Καρτές.
Ο νεαρός, ο οποίος είχε απαχθεί την 2α Απριλίου στο αγρόκτημα της οικογένειάς του στην Κονσεψιόν, μετέφερε ένα μήνυμα του EPP, με το οποίο η ένοπλη οργάνωση απειλεί ότι εφεξής θα εκτελεί τους γεωργούς οι οποίοι καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένη σόγια ή γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.
"Προσοχή, προσοχή: ο EPP απαγορεύει την καλλιέργεια (γενετικά τροποποιημένων ειδών) σόγιας, καλαμποκιού και άλλων προϊόντων (...) διότι είναι ιδιαίτερα τοξικά για την ανθρώπινη υγεία. Όποιος συλληφθεί να καλλιεργεί γενετικά τροποποιημένη σόγια ή γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι θα τουφεκίζεται", απειλεί η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.
Ο Λαϊκός Στρατός της Παραγουάης, στον οποίο οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για 37 θανάτους αφότου άρχισε η δράση του το 2007, συνεχίζει να κρατάει όμηρο τον υπαξιωματικό της αστυνομίας Εδέλιο Μορίνιο, ο οποίος είχε απαχθεί τον Σεπτέμβριο.
"Δεν μου είπαν εάν και αυτός θα απελευθερωθεί", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο νεαρός.
"Μου φέρθηκαν καλά. Μου έδιναν άφθονο νερό και τροφή", είπε ο Φικ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως νοιώθει ότι "γεννήθηκε για δεύτερη φορά" με την απελευθέρωσή του.
Οι αρχές της Παραγουάης υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δεσμοί ανάμεσα στον EPP και στην οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), η οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση στη Μπογκοτά.
Πηγή>http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου