.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Παραγουάη: Πυροβολούν όσους αγρότες καλλιεργούν μεταλλαγμένα!


Παραγουάη: Πυροβολούν όσους αγρότες καλλιεργούν μεταλλαγμένα!

Να πυροβολούν όποιον αγρότη καλλιεργεί γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς απειλούν οι αντάρτες της οργάνωσης Λαϊκός Στρατός της Παραγουάης (Ejército del Pueblo Paraguayo, EPP), η οποία συνδέεται σύμφωνα με τις αρχές της Παραγουάης με την οργάνωση FARC της Κολομβίας.
Πάντως σε ένδειξη καλής θέλησης, οι αντάρτες απελευθέρωσαν χθες έναν όμηρο 17 ετών. Ο Άρλαν Φικ, γιος ενός ζευγαριού Βραζιλιάνων εποίκων που έχουν εγκατασταθεί στη βορειοδυτική Παραγουάη, απελευθερώθηκε χθες το βράδυ, έπειτα από 267 ημέρες ομηρίας, στην επαρχία Κονσεψιόν, 500 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Ασουνσιόν, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Παραγουάης Οράσιο Καρτές.
Ο νεαρός, ο οποίος είχε απαχθεί την 2α Απριλίου στο αγρόκτημα της οικογένειάς του στην Κονσεψιόν, μετέφερε ένα μήνυμα του EPP, με το οποίο η ένοπλη οργάνωση απειλεί ότι εφεξής θα εκτελεί τους γεωργούς οι οποίοι καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένη σόγια ή γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.
"Προσοχή, προσοχή: ο EPP απαγορεύει την καλλιέργεια (γενετικά τροποποιημένων ειδών) σόγιας, καλαμποκιού και άλλων προϊόντων (...) διότι είναι ιδιαίτερα τοξικά για την ανθρώπινη υγεία. Όποιος συλληφθεί να καλλιεργεί γενετικά τροποποιημένη σόγια ή γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι θα τουφεκίζεται", απειλεί η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.
Ο Λαϊκός Στρατός της Παραγουάης, στον οποίο οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για 37 θανάτους αφότου άρχισε η δράση του το 2007, συνεχίζει να κρατάει όμηρο τον υπαξιωματικό της αστυνομίας Εδέλιο Μορίνιο, ο οποίος είχε απαχθεί τον Σεπτέμβριο.
"Δεν μου είπαν εάν και αυτός θα απελευθερωθεί", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο νεαρός.
"Μου φέρθηκαν καλά. Μου έδιναν άφθονο νερό και τροφή", είπε ο Φικ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως νοιώθει ότι "γεννήθηκε για δεύτερη φορά" με την απελευθέρωσή του.
Οι αρχές της Παραγουάης υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δεσμοί ανάμεσα στον EPP και στην οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), η οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση στη Μπογκοτά.
Πηγή>http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου