.

................ Τιμές αγροτικών προιόντων της 21-2-18 απο το δημοπρατήριο ΑΓΡΟΠΗΓΗ ....ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΕΣΩΤ. ΠΙΣΤ. 0,95 € 1,17 € 1,00 € ΑΓΓ. ΑΔΙΑΛΕΚΤΑ 0,72 € 0,74 € 0,73 € ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α 2,04 € 2,13 € 2,07 € ΚΑΥΤΕΡΑ ΤΜΧ. Α ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ 0,15 € 0,15 € 0,15 € ΚΕΡΑΤΑ Α ΠΙΣΤ. Ο.Δ.Π. 1,47 € 1,47 € 1,47 € ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ. 0,70 € 0,86 € 0,78 € ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ Α 1,13 € 1,25 € 1,18 € ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ 2,30 € 2,40 € 2,33 € ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ. Ο.Δ.Π. 1,33 € 1,45 € 1,41 € ΝΤΟΜ. Α ΠΙΣΤ. 0,45 € 0,56 € 0,48 € ΝΤΟΜΑΤΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΑΣ Α 0,69 € 0,69 € 0,69 € ΝΤΟΜΑΤΑ Α ΤΣΑΜΠΙ 0,82 € 0,82 € 0,82 € ΝΤΟΜ. ΨΙΛΗ ΠΙΣΤ. 0,20 € 0,26 € 0,22 € ΦΛΑΣΚΕΣ Α Ο.Δ.Π. 1,75 € 1,78 € 1,76 € ΦΛΑΣΚΕΣ Β Ο.Δ.Π. 1,03 € 1,03 € 1,03 € ΦΛΩΡ. Ο.Δ.Π. Α 1,64 € 1,82 € 1,75 € ....Τρέχουσες τιμές ελαιολάδου:3,40-3,90 ευρώ.......Τιμές άλλων προιόντων......Βαμβάκι 73,43 σεντς/λίμπρα 3,45% Καλαμπόκι 177,00 ευρώ/τόνος 0,00% Σκληρό σιτάρι 235,00 ευρώ/τόνος 0,00% Μαλακό σιτάρι 192,00 ευρώ/τόνος 0,00% Ρύζι 124,10 σεντς/μπούσελ 0,20% Ελαιόλαδο 3,58 ευρώ/κιλό 0,28% .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι .... ......

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ

Φωτογραφία: ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ

Μέχρι τώρα γνώριζες το παραδοσιακό σκόρδο με το λευκό χρώμα και την έντονη μυρωδιά.Ένα νέο είδος σκόρδου και μάλιστα μαύρου έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και χρησιμοποιείται ήδη στους χώρους της γαστρονομίας
Προέρχεται από την Ταϊλάνδη και την Κορέα, έχει κατακτήσει την Αμερική και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ένθερμους υποστηρικτές και στην Ευρώπη.
Το μαύρο σκόρδο, αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται πολυκαιρισμένο, στην πραγματικότητα είναι 100 % φυσικό προϊόν, χωρίς προσθήκη χημικών ή συντηρητικών και προέρχεται από τη διαδικασία ζύμωσης σε υψηλές θερμοκρασίες για περίπου 1 μήνα. Η γεύση του είναι πιο γλυκιά από το κλασικό σκόρδο, ενώ στερείται της έντονης, δυσάρεστης κάποιες φορές, μυρωδιάς του λευκού σκόρδου.
Το καλύτερο απ" όλα όμως είναι, ότι έχει τις ίδιες ακριβώς θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με το λευκό σκόρδο, ενώ περιέχει διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών συστατικών, προλαμβάνει κάποιες μορφές καρκίνου και θεωρείται η σύγχρονη » υπερτροφή » από τους ειδικούς.
Το μαύρο σκόρδο,  κοστίζει περίπου 5 ευρώ και διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης στις σαλάτες, στο κρέας και στα ζυμαρικά.


Μέχρι τώρα γνώριζες το παραδοσιακό σκόρδο με το λευκό χρώμα και την έντονη μυρωδιά.Ένα νέο είδος σκόρδου και μάλιστα μαύρου έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και χρησιμοποιείται ήδη στους χώρους της γαστρονομίας
Προέρχεται από την Ταϊλάνδη και την Κορέα, έχει κατακτήσει την Αμερική και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ένθερμους υποστηρικτές και στην Ευρώπη.
Το μαύρο σκόρδο, αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται πολυκαιρισμένο, στην πραγματικότητα είναι 100 % φυσικό προϊόν, χωρίς προσθήκη χημικών ή συντηρητικών και προέρχεται από τη διαδικασία ζύμωσης σε υψηλές θερμοκρασίες για περίπου 1 μήνα. Η γεύση του είναι πιο γλυκιά από το κλασικό σκόρδο, ενώ στερείται της έντονης, δυσάρεστης κάποιες φορές, μυρωδιάς του λευκού σκόρδου.
Το καλύτερο απ" όλα όμως είναι, ότι έχει τις ίδιες ακριβώς θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με το λευκό σκόρδο, ενώ περιέχει διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών συστατικών, προλαμβάνει κάποιες μορφές καρκίνου και θεωρείται η σύγχρονη » υπερτροφή » από τους ειδικούς.
Το μαύρο σκόρδο, κοστίζει περίπου 5 ευρώ και διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης στις σαλάτες, στο κρέας και στα ζυμαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου