.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Αμμεση ανάγκη η υποχρέωση των παραγωγών να δηλώνουν την ελάχιστη αξία που επιθυμούν για τα προιόντα τους,στα δημοπρατήρια όλης της χώρας.


Το ποτήρι ξεχείλισε.
Τα ποσά που εισπράττουν οι παραγωγοί για τα προιόντα τους στα δημοπρατήρια είναι παράλογα χαμηλά.
Οι έμποροι απο την μεριά τους ισχυρίζονται ότι φταίει το ότι δέν ψωνίζει ο κόσμος,η κρίση,η τρόικα,το εμπάργκο,ο χατζηπετρής και τέλος πάντων,αναφέρονται ώς αιτίες  όλα τα άλλα εκτός απο την πραγματική.
Την απαίτηση δηλαδή των εμπόρων για υπερβολικό κέρδος!
Πρόσφατο παράδειγμα,να φεύγει η ντομάτα απο  δημοπρατήριο της Ιεράπετρας 57-65 λεπτά και να πουλιέται στις λαικές της περιοχής της Θεσσαλονίκης 2,20 ευρώ!
Αυτή την κατάσταση μπορούμε να την παλέψουμε.
Αρκεί να υιοθετήσουμε όλοι οι παραγωγοί την ιδέα της υποχρεωτικής αναγραφής στο δελτίο αποστολής,της κατώτερης δεκτής τιμής για τα προιόντα που παραδίδουμε στα δημοπρατήρια προς πώληση.
Ακόμα κι άν η ελάχιστη τιμή που απαιτούμε για τα προιόντα μας είναι μηδενική, θα πρέπει να το δηλώνουμε.
Με αυτό τον τρόπο,πολύ σύντομα θα μάθουν να ζητούν οι παραγωγοί τουλάχιστον το κόστος παραγωγής ανά κιλό προιόντος που δίνουν στο εμπόριο.
Αυτό είναι και το ζητούμενο.
Η χαμηλότερη τιμή που θα εισπράττει δηλαδή ο παραγωγός για το προιόν του, να καλύπτει τουλάχιστον τα έξοδα παραγωγής.
Ενδεικτικά,αναφέρουμε παρακάτω το κόστος παραγωγής που έχουμε σήμερα ανα κιλό προιόντος σε θερμοκηπιακή καλλιέργεια χωρίς θέρμανση.

Αγγούρι 0,45 ευρώ.
Ντομάτα 0,38 ευρώ.
Πιπεριά κέρατο 0,43 ευρώ.
Πιπεριά φλάσκα 0,40 ευρώ.
Μελιτζάνα 0,44 ευρώ.
Κολοκυθάκι 0,28 ευρώ.
Φασολάκια 0.18 ευρώ.
Δέν είναι λοιπόν δυνατόν να πουλάμε στους εμπόρους χαμηλότερα απο αυτές τις τιμές...

Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου