.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Αμμεση ανάγκη η υποχρέωση των παραγωγών να δηλώνουν την ελάχιστη αξία που επιθυμούν για τα προιόντα τους,στα δημοπρατήρια όλης της χώρας.


Το ποτήρι ξεχείλισε.
Τα ποσά που εισπράττουν οι παραγωγοί για τα προιόντα τους στα δημοπρατήρια είναι παράλογα χαμηλά.
Οι έμποροι απο την μεριά τους ισχυρίζονται ότι φταίει το ότι δέν ψωνίζει ο κόσμος,η κρίση,η τρόικα,το εμπάργκο,ο χατζηπετρής και τέλος πάντων,αναφέρονται ώς αιτίες  όλα τα άλλα εκτός απο την πραγματική.
Την απαίτηση δηλαδή των εμπόρων για υπερβολικό κέρδος!
Πρόσφατο παράδειγμα,να φεύγει η ντομάτα απο  δημοπρατήριο της Ιεράπετρας 57-65 λεπτά και να πουλιέται στις λαικές της περιοχής της Θεσσαλονίκης 2,20 ευρώ!
Αυτή την κατάσταση μπορούμε να την παλέψουμε.
Αρκεί να υιοθετήσουμε όλοι οι παραγωγοί την ιδέα της υποχρεωτικής αναγραφής στο δελτίο αποστολής,της κατώτερης δεκτής τιμής για τα προιόντα που παραδίδουμε στα δημοπρατήρια προς πώληση.
Ακόμα κι άν η ελάχιστη τιμή που απαιτούμε για τα προιόντα μας είναι μηδενική, θα πρέπει να το δηλώνουμε.
Με αυτό τον τρόπο,πολύ σύντομα θα μάθουν να ζητούν οι παραγωγοί τουλάχιστον το κόστος παραγωγής ανά κιλό προιόντος που δίνουν στο εμπόριο.
Αυτό είναι και το ζητούμενο.
Η χαμηλότερη τιμή που θα εισπράττει δηλαδή ο παραγωγός για το προιόν του, να καλύπτει τουλάχιστον τα έξοδα παραγωγής.
Ενδεικτικά,αναφέρουμε παρακάτω το κόστος παραγωγής που έχουμε σήμερα ανα κιλό προιόντος σε θερμοκηπιακή καλλιέργεια χωρίς θέρμανση.

Αγγούρι 0,45 ευρώ.
Ντομάτα 0,38 ευρώ.
Πιπεριά κέρατο 0,43 ευρώ.
Πιπεριά φλάσκα 0,40 ευρώ.
Μελιτζάνα 0,44 ευρώ.
Κολοκυθάκι 0,28 ευρώ.
Φασολάκια 0.18 ευρώ.
Δέν είναι λοιπόν δυνατόν να πουλάμε στους εμπόρους χαμηλότερα απο αυτές τις τιμές...

Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου