.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Τέλος οι καύσεις, από τις 10 Απριλίου ξεκινά η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη



Μια έκτακτη απόφαση έλαβε η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Κρήτης σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης λόγω της πολύ έντονης ανομβρίας που παρατηρείται σε όλο σχεδόν το νησί μετά και από αιτήματα των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ανάμεσά τους και η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιεράπετρας.
Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά νωρίτερα φέτος και συγκεκριμένα από τις 10 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2018.
Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, που βρίσκονται σε βραχώδεις και πετρώδεις περιοχές, σε πεδινά κι ανώμαλα εδάφη και λόγους της Περιφέρειας Κρήτης.
Επιτρέπεται όμως, μετά από ειδική άδεια από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, η καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων και αφού ληφθούν τα μέτρα που ορίζονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 5 της 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παράγραφο 2 του άρθρου 1 της υπ.αριθμ. 9Α/2005 της Πυροσβεστικής Διάταξης

Πηγή:radiolasithi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου