.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Καλλιέργεια Βυσσινιάς | Καλλιεργητικές Τεχνικές


Αποτέλεσμα εικόνας για βυσσινα φωτο
Η βυσσινιά είναι δέντρο φυλλοβόλο, μέτριας ανάπτυξης, 5-7 μέτρα ύψους και διαθέτει πλούσιο ριζικό σύστημα. Ο κορμός της είναι ίσιος, κανονικός με πλάγιους κλάδους και γενικά λεπτότερους από της κερασιάς. Τα φύλλα της μοιάζουν με τα φύλλα της κερασιάς, αλλά είναι πολύ μικρότερα.
Αρχίζει να καρποφορεί σε μικρότερη ηλικία, σε σχέση με την κερασιά. Μετά τον τρίτο χρόνο εισέρχεται σε πλήρη παραγωγή, ενώ η παραγωγική της ζωή υπολογίζεται σε 30-40 χρόνια. Η βυσσινιά είναι δέντρο των εύκρατων ψυχρών κλιμάτων και αντέχει στο χειμερινό κρύο, όπως η μηλιά. Επειδή ανθίζει όψιμα, δεν επηρεάζεται συνήθως από τους όψιμους παγετούς της άνοιξης. Ευδοκιμεί περισσότερο στις δροσερές περιοχές, απαλλαγμένες από δυνατούς ανέμους και πολύ ζέστη το καλοκαίρι.

Άρδευση

Έχει μεγαλύτερες ανάγκες σε νερό κατά την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού, γιατί η περισσότερη νέα βλάστηση παράγεται κατά τη διάρκεια ανάπτυξης των καρπών της. Η παράταση αύξησης της βλάστησης ή η έκπτυξη δευτέρας βλάστησης κατά το φθινόπωρο δεν είναι επιθυμητή (είναι ευαίσθητη στους φθινοπωρινούς παγετούς).

Συστήματα φύτευσης

Η βυσσινιά φυτεύεται κατά τετράγωνα και κατ΄ορθογώνια παραλληλόγραμμα ή σε γραμμές. Η φύτευση των δενδρυλλίων γίνεται απ΄ το Νοέμβριο μόλις συμπληρωθεί η φυλλόπτωση, μέχρι τις αρχές της άνοιξης, πριν εκπτυχθούν οι οφθαλμοί και πάντοτε με ευνοϊκές εδαφικές και κλιματικές συνθήκες. Σε παγετόπληκτες περιοχές συνιστάται να φυτεύεται μετά τη διέλευση των παγετών.

Συγκομιδή

Τα βύσσινα, που προορίζονται για νωπή κατανάλωση, συγκομίζονται κατά κανόνα με το χέρι, μαζί με τον ποδίσκο, συνήθως σε 1-2 χέρια. Κατά τη συλλογή οι ποδίσκοι πιάνονται κοντά στη βάση τους με τον αντίχειρα και το δείκτη του χεριού και στρέφονται αντίθετα προς τα λογχοειδή. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο να μη προκληθεί ζημιά στους ποδίσκους και στα καρποφόρα λογχοειδή. Αν οι ποδίσκοι δε ζημιωθούν κατά τη συλλογή ζαρώνουν σε βαθμό που εξαρτάται από τη θερμοκρασία και υγρασία, αλλά δε καφετιάζουν. Αν όμως οι ποδίσκοι ζημιωθούν, καφετιάζουν γρήγορα, λόγω ενζυμικής δράσης.
Πηγή/περισσότερα:http://agrosimvoulos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου