.

................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών στις αγορές,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Μετά απο κοινή απόφαση των δημοπρατηρίων,οι τιμές των κηπευτικών δεν θα δημοσιεύονται .............Καλό χειμώνα να,χωμε....Βαρύς προβλέπεται.... ......

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Κινδυνεύουν να χάσουν και την επιδότηση όσοι ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο καυτά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδουΚαμπανάκι για όλους όσους ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο κρούει η Πυροσβεστική Υπηρεσία μα ανακοίνωσή της, τονίζοντας τις κυρώσεις που θα έχουν!

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει «από 10 Απριλίου 2018 έως και 31 Οκτωβρίου 2018, απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, που βρίσκονται σε βραχώδεις και πετρώδεις περιοχές, σε πεδινά κι ανώμαλα εδάφη της Περιφέρειας Κρήτης (σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1/2018 πυροσβεστική διάταξη της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης).
Εφιστάτε η προσοχή των πολιτών, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την εκτέλεση εργασιών στην ύπαιθρο, καθώς και η συνεργασία όλων, ώστε να καταφέρει να περιορίσει στο μέγιστο δυνατό την πρόκληση πυρκαγιών, που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές, μειώνουν τον φυσικό πλούτο του τόπου μας και κοστίζουν στην εθνική οικονομία.
Υπενθυμίζετε, ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, για εκτάσεις που κάηκαν από εμπρησμό από πρόθεση ή αμέλεια, προβλέπονται βαρύτατες κυρώσεις για τους εμπρηστές, όπως διακοπή της επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αυτόφωρη διαδικασία, ποινή φυλάκισης, χρηματική ποινή, κήρυξη καμένης περιοχής ως αναδασωτέας και απαγόρευση βόσκησης, καθώς και διοικητικά πρόστιμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου