.

.........................Για τις ακριβείς συντεταγμένες του χωραφιού σας κατεβάστε στο κινητό σας(android)την εφαρμογή GGRS 87 - ΕΓΣΑ87 απο το GOOGLE PLAY.. και κάντε μόνοι σας επι τόπου προσδιορισμό θέσης για το κτηματολόγιο. . ....Eνδεικτικές μέσες τιμές αγροτικών προϊόντων στο χωράφι..........Δελτίο της 8-7-19:......ΑΓΓΟΥΡΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ Ο.Δ.Π 1,62 € ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α LOBELO ΠΙΣΤ. 1,78 € ΚΝΩΣΣΟΥ Α 0,67 € ΚΝΩΣΣΟΥ Β 0,21 € ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ Α 0,65 € ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ Α ΤΣΑΚ. 0,38 € ΝΤΟΛΜΑΣ ΑΔΙΑΛΕΚ Ο.Δ.ΠΙΣΤΟΠ. 0,25 € ΝΤΟΛΜΑΣ Β 0,35 € ΝΤΟΛΜΑΣ ΚΟΥΠΑΤΟΣ 1,00 € DAFNIS A ΠΙΣΤΟΠ. 0,46 € EXTASIS Α ΠΙΣΤΟΠ 0,34 € KABRERA Α ΠΙΣΤΟΠ 0,32 € MATIAS A ΠΙΣΤΟΠ 0,54 € RUNNER A ΠΙΣΤΟΠ ΥΔΡΟΠΟΝΙΑΣ 0,78 € UMAGNA Α ΠΙΣΤΟΠ 0,66 € ΝΗΣΟΣ Α ΠΙΣΤΟΠ 0,49 € ΤΟΜΑΤΕΣ ΑΔΙΑΛΕΚΤΕΣ 0,21 € ΦΛΑΣΚΑ Α ΚΟΥΠΑΤΗ 1,59 € ΦΛΑΣΚΑ ΑΔΙΑΛΕΚΤΗ 0,91 € ΦΛΑΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΗ 0,20 €. ... .. ......................... ........... ......

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Η Κομισιόν κατέθεσε πρόταση για υποχρεωτική εξόφληση των παραγωγών ευπαθών τροφίμων σε 30 μέρες

Η Κομισιόν κατέθεσε πρόταση για υποχρεωτική εξόφληση των παραγωγών ευπαθών τροφίμων σε 30 μέρες

Την πρότασή της για Ευρωπαϊκή Οδηγία, υποχρεωτική για όλα τα κράτη μέλη, παρουσίασε η Κομισιόν, μέσω του Επιτρόπου Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, στις 12 Απριλίου ενώπιον της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου. Αυτή την ώρα, ο κ. Χόγκαν, βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, όπου αναπτύσσει το σκεπτικό της πρότασης στους υπουργούς Γεωργίας των 28 κρατών μελών, οι οποίοι συμμετέχουν στο Συμβούλιο και συνεδριάζουν με θέμα τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και την αντιμετώπισή τους.
Λίγο πριν ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στο Λουξεμβούργο.
Στην ομιλία του, ο κ. Χόγκαν, υποστηρίζει ότι οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που πρέπει να απαγορευτούν είναι:
  • οι καθυστερημένες πληρωμές για ευαλλοίωτα προϊόντα διατροφής
  • οι ακυρώσεις παραγγελιών τελευταίας στιγμής
  • οι μονομερείς ή αναδρομικές αλλαγές στις συμβάσεις και
  • το να υποχρεώνεται ο προμηθευτής να πληρώσει για διάφορες δαπάνες ή για επιστροφές.
Άλλες πρακτικές θα επιτρέπονται μόνον εφόσον υπόκεινται σε σαφή και αδιαμφισβήτητη αρχική συμφωνία μεταξύ των μερών:
- ο αγοραστής να επιστρέφει προϊόντα που δεν πωλούνται στον προμηθευτή,
- ο αγοραστής να χρεώνει μια πληρωμή από τον προμηθευτή για να εξασφαλίσει ή να διατηρήσει μια συμφωνία προμήθειας για τα προϊόντα διατροφής,
- ο προμηθευτής να πληρώνει για την προώθηση ή την εμπορία προϊόντων διατροφής που πωλούνται από τον αγοραστή.
Επιπλέον, η πρόταση-οδηγία της Επιτροπής απαιτεί από τα κράτη μέλη να ορίσουν μια δημόσια αρχή ή έναν παρατηρητή που θα είναι υπεύθυνος για την επιβολή των νέων κανόνων. Σε περίπτωση αποδεδειγμένης παραβίασης, ο εν λόγω φορέας θα είναι αρμόδιος για την επιβολή αναλογικών και αποτρεπτικών κυρώσεων.
Έτσι, στο άρθρο 3 παρ. 1 της πρότασης οδηγίας αναφέρεται ότι απαγορεύεται "ο αγοραστής να πληρώνει τον προμηθευτή για ευπαθή τρόφιμα σε διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερολογιακών ημερών, μετά την παραλαβή του τιμολογίου από τον προμηθευτή ή σε διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερολογιακών ημερών, μετά την ημερομηνία παραλαβής των ευπαθών τροφίμων από τον αγοραστή." Διευκρινίζεται μάλιστα ότι υπερισχύει μεταξύ των δύο η μεταγενέστερη ημερομηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου