.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Έρχονται ρυθμίσεις για τους αγρότες που οφείλουν στη ΔΕΗ και έχουν κομμένο ρεύμα, για να μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους

Έρχονται ρυθμίσεις για τους αγρότες που οφείλουν στη ΔΕΗ και έχουν κομμένο ρεύμα, για να μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους\

Παρέμβαση όσον αφορά στο θέμα των οφειλών αγροτών με πομόνες προς τη ΔΕΗ, που δεν έχουν ρεύμα, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους, μετά τη σπορά ή λίγο πριν, ετοιμάζει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σχέση με το θέμα - που ανέδειξε πρώτος ο ΑγροΤύπος - είναι ενήμερος ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιας και το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στη Θεσσαλία, τον τόπο καταγωγής του και ετοιμάζεται σχετική παρέμβαση. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, αν κάποιος αγρότης έχει οφειλές από περασμένα έτη στη ΔΕΗ (π.χ. 10.000 ευρώ), θα μπορεί να μπει εκ νέου σε ρύθμιση για να αποπληρώσει τις οφειλές αυτές σε έως 120 δόσεις.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να του συνδέσει πάλι το ρεύμα η ΔΕΗ, τέλος, ώστε να μπορεί να ποτίσει τα χωράφια τους, θα είναι ο παραγωγός να καταβάλλει το 20-30% του τρέχοντος λογαριασμού, ενώ για το υπόλοιπο μελετάται το σενάριο ρύθμισης έως και 30 δόσεις.
Υπενθυμίζεται, όπως είχε γράψει ο ΑγροΤύπος στις 20 Μαρτίου ότι η ΔΕΗ είχε αρχίσει να κατεβάζει το διακόπτη σε αγρότες με οφειλές από αγροτικές γεωτρήσεις (πομόνες), με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ποτίσουν.

Οι περισσότεροι αγρότες εξ αυτών, κατά τις ίδιες πληροφορίες, περίμεναν την πίστωση των συνδεδεμένων ενισχύσεων, η οποία προβλέπεται να γίνει πριν το Πάσχα, για να καλύψουν τις οφειλές αυτές, ωστόσο η ΔΕΗ τους πρόλαβε και τους έκοψε το ρεύμα, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους.

Την ίδια ώρα πάντως φαίνεται ότι τα πράγματα για τους οφειλέτες της ΔΕΗ δεν είναι γενικώς καλά, δεδομένου ότι με φόντο τα στοιχεία, που δείχνουν ότι τα χρέη στην εταιρεία αγγίζουν τα 3 δις ευρώ, αλλά και την ενημέρωση που έκανε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο επικεφαλής της ΔΕΗ, «η Κομισιόν στην Έκθεση Συμμόρφωσης, με την οποία επισφραγίστηκε η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, έχει ζητήσει πιο ενεργητική διαχείριση αυτού του θέματος».
Ανά τετράμηνο οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ζητούν οι ΤΟΕΒ

Εν τω μεταξύ να εκδίδονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ κάθε τέσσερις μήνες για να μειωθούν τα πάγια, όπως συμβαίνει με τους αρδευτές αγρότες (φυσικά πρόσωπα) και όχι κάθε μήνα, όπως συμβαίνει τώρα ή να παγώσουν οι οφειλές παλιότερων χρόνων για να ανταποκριθούν στις τρέχουσες ζητούν αρκετοί ΤΟΕΒ του νομού Λάρισας, καθώς όπως φαίνεται αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο ισχύον σύστημα. Αυτό έχει ως συνέπεια σε μια κρίσιμη περίοδο, στην οποία τα ποτίσματα κορυφώνονται, η ΔΕΗ να προχωρά, για να πιέσει, σε διακοπή της ηλεκτροδότησης, προκαλώντας μεγάλες δυσχέρειες στην παραγωγική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου