.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Πρωτοπόρο ελληνικό application λύνει τα χέρια των γεωργών

Αποτέλεσμα εικόνας για χωράφι κινητό φωτο

ΕΝΑ ΕΞΥΠΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Μία πρωτοπόρα ελληνική εφαρμογή λογισμικού για κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές έρχεται να προσφέρει χείρα βοηθείας σε όσους ασχολούνται με τις γεωργικές καλλιέργειες.

Πρόκειται για την CropDiagnosis (Pest Diagnosis and Chemical Recommendation Engine) της εταιρείας Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. Το «έξυπνο» σύστημα βοηθά γεωργούς και γεωπόνους για τον εντοπισμό παθογενειών στις καλλιέργειες, την επιλογή των κατάλληλων προστατευτικών προϊόντων και τον υπολογισμό της δοσολογίας και του σωστού τρόπου εφαρμογής των χημικών.

Μέσα από ένα εύχρηστο ερωτηματολόγιο που αποτελείται από εικόνες, ο χρήστης εντοπίζει και εισάγει τα συμπτώματα του προβλήματος στα φυτά. Στη συνέχεια, το σύστημα εμφανίζει μία λίστα προτεινόμενων προϊόντων με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους (τιμή, επικινδυνότητα κλπ.). Μετά την επιλογή από τον χρήστη, η εφαρμογή προσφέρει αναλυτικές οδηγίες χρήσης και εφαρμογής, ανάλογα με τα στρέμματα του χωραφιού και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Το CropDiagnosis αποτελεί μία από τις 52 προτάσεις που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του προγράμματος-επιταχυντή FINODEX της κοινότητας FIWARE. Το έργο FINODEX είναι ένα από τα 16 ευρωπαϊκά έργα-επιταχυντές (accelerators) στο πλαίσιο του FIWARE. Το πρόγραμμα αξιολογεί, επιλέγει, χρηματοδοτεί και υποστηρίζει μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ομάδες ιδιωτών για την ανάπτυξη εφαρμογών σε διάφορους τομείς, όπως ηλεκτρονική υγεία «έξυπνες» πόλεις, γεωργία, μεταφορές κ.ά.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα FI-WARE Accelerator ενθαρρύνει την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών βασισμένων σε καινοτόμες υπηρεσίες και εφαρμογές πληροφορικής και διαδικτύου (τεχνολογία FI-WARE). Προσφέρει μια ανοικτή πλατφόρμα με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου «οικοσυστήματος» για την αξιοποίηση των ευκαιριών που θα προκύψουν από το νέο κύμα της ψηφιοποίησης.



Πηγή:  | http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου