.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Τι να προσέξω πριν αγοράσω κοτόπουλα;



Πολλοί είναι αυτοί που την έχουν πατήσει αγοράζοντας άρρωστα κοτόπουλα, ξοδεύοντας άσκοπα τα χρήματα τους. Στην αγορά δυστυχώς κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι που κοιτάνε να φορτώσουν ότι άχρηστο έχουν στη διάθεση τους προκειμένου να βγάλουν χρήματα και ταυτόχρονα να ξεφορτωθούν όλο το σκάρτο εμπόρευμα που έχουν. Ξέρετε αν ένα κοτόπουλο αρρωστήσει η ασθένεια μεταδίδεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ακόμη και με τον αέρα, (κυρίως με το νερό) και έτσι μπορεί να νοσήσει ολόκληρη η πτηνοτροφική μονάδα.

Σήμερα θα σας αποκαλύψω κάποια πράγματα που έχω μάθει με την εμπειρία μου και που κρίνω απολύτως απαραίτητα να τα γνωρίζει κάποιος πριν κάνει την κίνηση να αγοράσει τα πρώτα του πτηνά.

Αρχικά! Μην κάνει ποτέ κανένας το λάθος και αγοράσει κοτόπουλα απο "γύφτους" η πλανόδιους στο δρόμο η στη λαϊκή. Έχουν γίνει σημεία και τέρατα με κάτι τέτοιες κινήσεις και έχουν χαθεί χιλιάδες πτηνά έτσι για πλάκα. Οι πλανόδιοι δεν αγαπάνε τα πουλιά! Δεν τα περιποιούνται! Τα ταλαιπορούν μέσα στους 5 δρόμους στο κρύο στον αέρα και δεν τα εμβολιάζουν ποτέ!
Άρρωστα κοτόπουλα

Μα το κυριότερο δεν είναι αυτό. Όταν τα πουλιά τους αρρωσταίνουν δεν πέρνουν μέτρα προφύλαξης - απομάκρυνσης αλλά κοιτάνε με ειδικές αντιβιώσεις και φάρμακα να κουκουλώσουν το πρόβλημα μέχρι να τα πάρει ο πρώτος ανυποψίαστος πελάτης. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει ο φόβος της "επιστροφής" εξάλλου πλανόδιος είναι, που θα τον ξανά βρείς?

Οι μεγαλύτερες πτηνοτροφικές μονάδες - φάρμες που επιτρέπουν στον κόσμο να ρθεί και να δεί τις εγκαταστάσεις τους, τους χώρους αναπαραγωγής - εκτροφής και γενικότερα τη δουλειά τους αυτές είναι πολύ αξιόπιστες. Επίσης τα καταστήματα που προμηθεύουν πολύ κόσμο πουλιά, και συνεργάζονται σταθερά με συγκεκριμένες πτηνοτροφικές μονάδες ενδεικνυται για αγορά.

Γενικά παντού μπορεί να σου τύχει να πάρεις άρρωστα πουλιά, όμως εκεί που εμβολιάζονται και υπάρχουν ειδικά κατασκευασμένες εγκαταστάσεις είναι πολύ πιο δύσκολο να σου τύχει.

Πρίν αγοράσει κάποιος ένα κοτόπουλο το κυριότερο που πρέπει να προσέξει είναι η φωνή! Τα κοτόπουλά όταν τα πιάνεις πρέπει να έχουν ζωηρή έντονη φωνή που να ακούγεται! Επίσης τα πόδια να είναι γερά, καλοστεκούμενα, το φτέρωμα ομοιόμορφο, και όταν τα πιάνεις με το χέρι ναμην βρίσκεις κόκαλα, να είναι "ψαχνωμένα" στρουμπουλά που λέμε!

Υγιέστατα κοτοπουλάκια 2 μηνών
Πηγή>http://ellinikeskotes.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου