.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση της ΕΑΣ για τα ονόματα των μικροκαλλιεργητών




Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων για το ίδιο θέμα, η ΕΑΣ Ιεράπετρας ανακοινώνει ότι έχει αναρτηθεί στα Γραφεία της κατάσταση με τα ονόματα των παραγωγών που εντάσσονται στο καθεστώς των μικροκαλλιεργητών μετά από κατά εκτίμηση υπολογισμό των δικαιωμάτων τους για το 2015.
Οι γεωργοί, που εντάσσονται αυτόματα στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών το 2015 και επιθυμούν να απενταχθούν μπορούν να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία της ΕΑΣ Ιεράπετρας και να ζητήσουν την απένταξη τους.
Ο σχετικός κατάλογος με τους ενταγμένους παραγωγούς στο καθεστώς των μικροκαλλιεργητών αναρτήθηκε απ’ τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ιστοσελίδα www.opekepe.gr – ‘Γεωργοί ενταγμένοι στο καθεστώς των Μικρών Καλλιεργητών το 2015’ και στα Γραφεία της ΕΑΣ Ιεράπετρας και οι προθεσμίες για την απένταξη είναι ασφυκτικές.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αρ. πρωτ.: 105441/08.10.2015 «Εγκύκλιος – Εγχειρίδιο διαδικασιών για το καθεστώς των μικρών καλλιεργητών το έτος 2015» , μικρός καλλιεργητής θεωρείται ο ενεργός γεωργός, ο οποίος το 2015 κατέχει δικαιώματα βασικής ενίσχυσης και ο οποίος δικαιούται τη χορήγηση άμεσων ενισχύσεων ποσού ως 1.250 €.
Πλεονέκτημα της παραμονής:
Δεν συμμετέχει σε ελέγχους πρασινίσματος και πολλαπλής συμμόρφωσης.
Δέσμευση του γεωργού, που συμμετέχει στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών:
1. Οι μικροί καλλιεργητές δύνανται να λάβουν ετησίως άμεσες ενισχύσεις ως το ποσό των 1.250 €. Έτσι, σε περίπτωση που:
α. τα επόμενα χρόνια η αξία των δικαιωμάτων τους, λόγω σύγκλισης, αυξηθεί και το ποσό που δικαιούνται να λάβουν υπερβαίνει τα 1.250 € ή
β. μεγαλώσουν την εκμετάλλευσή τους και επιθυμούν να λάβουν επιπλέον άμεσες ενισχύσεις είτε ως αποδέκτες μεταβίβασης δικαιωμάτων είτε ως δικαιούχοι συνδεδεμένων ενισχύσεων οι γεωργοί αυτοί δεν μπορούν να λάβουν τις επιπλέον των 1.250 € ενισχύσεις, εφόσον συμμετέχουν στο καθεστώς των μικροκαλλιεργητών. Για να λάβουν τις επιπλέον ενισχύσεις, θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα την απένταξη τους από το καθεστώς.
2. Γεωργοί, οι οποίοι έχουν επιλεγεί για στήριξη στα πλαίσια του μέτρου ανάπτυξης γεωργικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων όσον αφορά στην ανάπτυξη των μικρών εκμεταλλεύσεων (πρόγραμμα του πυλώνα ΙΙ), δεν έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής στο καθεστώς των μικρών
καλλιεργητών.
Αίτηση απένταξης από το καθεστώς των μικρών καλλιεργητών το έτος 2015:
1. Οι γεωργοί, που εντάσσονται αυτόματα στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών το 2015, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν την απένταξη τους το 2015.
2. Σε περίπτωση μη υποβολής αιτήματος απένταξης, ο γεωργός παραμένει ενταγμένος στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών και έχει την δυνατότητα να απενταχθεί το επόμενο έτος αιτήσεων, το 2016.


Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΕΑΣ Ιεράπετρας στα τηλέφωνα 2842022248 εσωτερικό 111 και 118.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου