Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε, το μεσημέρι, το Συντονιστικό όργανο των αγροτών προκειμένου να καταλήξει στα επόμενα "βήματα" στο πλαίσιο του αγώνα για την ανατροπή των σχεδιαζόμενων φορολογικών μέτρων που ... έρχονται και απειλούν τους αγρότες ακόμη και ... με ανεργία. Τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης όπου εξελισσόταν η συνέλευση τελούσε υπό συμβολική κατάληψη. Οι αγρότες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να οργανωθεί "απόβαση" στην Αθήνα, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα. Μετά τη λήψη των σχετικών αποφάσεων, οι αγρότες αποχώρησαν ειρηνικά από την Περιφέρεια, στο ίδιο κλίμα με την κινητοποίησή τους που εξελίχθηκε απολύτως ομαλά.

Νωρίτερα, σε μια μεγαλειώδη κινητοποίηση που έστειλε ξεκάθαρο και βροντερό μήνυμα απέναντι στην Κυβέρνηση και τα σκληρά μέτρα που σχεδιάζει να επιβάλει στον κλάδο, συμμετείχαν οι αγρότες από κάθε γωνιά του νησιού που πραγματοποίησαν παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο.
Το ραντεβού δόθηκε έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο όπου απο νωρίς - περίπου στις 11.00 - συγκεντρώθηκαν οι αγρότες και απο τους τέσσερις νομούς του νησιού με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μεγάλος αριθμός αγροτών κατέφτασε από τον Άγιο Νικόλαο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Η περιοχή στο Γιόφυρο "μπλόκαρε" από τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα ενώ με απόφαση του συντονιστικού οργάνου ξεκίνησε η μηχανοκίνητη πορεία που κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μέσω της λεωφόρου 62 Μαρτύρων, της Καλοκαιρινού και της Λεωφόρου Δικαιοσύνης ενώ κατέληξε λίγο πριν την 1 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας και την Περιφέρεια Κρήτης. 
Η πορεία των αγροτών προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της πόλης. Οι δρόμοι από το Γιόφυρο μέχρι την πλατεία Δικαιοσύνης είχαν κυριολεκτικά αποκλειστεί από τα αγροτικά οχήματα έχοντας δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου κυκλοφοριακό κομφούζιο. Την ίδια ώρα μεγάλος αριθμός αγροτών αδυνατούσε να προσεγγίσει την πλατεία Ελευθερίας  εξαιτίας του μπλοκαρίσματος ενώ η αυτοκινητοπομπή είχε ουρά μέχρι το ... Γιόφυρο ! Χαρακτηριστικό είναι το ότι, ακόμη και μια ώρα αφότου είχαν φτάσει στην πλατεία τα πρώτα αγροτικά οχήματα, αγροτικά αυτοκίνητα εξακολουθούσαν να καταφθάνουν στο κέντρο του Ηρακλείου, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες για μεγάλη συμμετοχή στο σημερινό αγροτικό συλλαλητήριο.

Άνδρες της Τροχαίας Ηρακλείου βρίσκονται σε Χανιώπορτα, Πύλη Ιησού, λεωφόρο Εθν.Αντιστάσεως, οδό Ιερωνυμάκη, και εκτρέπουν την κυκλοφορία προς άλλους δρόμους, ενώ αστυνομικές δυνάμεις διακριτικά επιτηρούν την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου, για το οποίο πάντως υπήρξε δέσμευση (που τηρείται) από τους αγρότες για ειρηνικό χαρακτήρα της κινητοποίησης.
Παράλληλα, στα Χανιά οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν στον αποκλεισμό του κόμβου των Μουρνιών. 
Στο πλευρό των αγροτών τάχθηκαν αρκετοί δήμοι του νησιού που στηρίζουν την κινητοποίηση κλείνοντας τις υπηρεσίες τους αλλά και οι έμποροι που κατεβάζουν ρολά στα μαγαζιά τους. 
Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο δήμος Ηρακλείου αναφέρει:
Στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται και ο Δήμος Ηρακλείου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των αγροτικών φορέων. Έτσι η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου αποφάσισε να προχωρήσει σε κλείσιμο των Δημοτικών Υπηρεσιών, σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι δημοτικοί υπάλληλοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί.
Συμπαράσταση και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου: 
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών της Κρήτης για να μπορέσουν να παραμείνουν στα χωριά τους, καλλιεργώντας τη γη τους χωρίς απαγορευτικό κόστος,   παράγοντας υγιεινά προϊόντα και διαθέτοντας τη σοδειά τους στους καταναλωτές σε προσιτές τιμές χωρίς μεσάζοντες, να φορολογηθούν δίκαια  και να πάρουν μια σύνταξη, ικανή να τους εξασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση.
 Eνώνει τη φωνή των μελών του στο αίτημα για ρύθμιση των δανειακών τους υποχρεώσεων  με τρόπο που θα τους επιτρέπει να συνεχίσουν να παράγουν  και για την προστασία της 1ης κατοικίας τους  από διαδικασίες πλειστηριασμών «fast track» σε βάρος τους ,  σύμφωνα με τον Νέο ΚΠολΔ, για τον οποίο και συγκεκριμένα για μια σειρά τροποποιήσεις του, που περιορίζουν το δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη προς όφελος των οικονομικά ισχυρών, απεργούν τα μέλη του στις 12-11-2015 .
Στο πλευρό των αγροτών ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου:
Σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας εκφράζει την συμπαράσταση του, στον αγώνα των αγροτών του νησιού μας για τα δίκαια αιτήματά του που αφορούν την υπέρογκη φορολογία τους, το ασφαλιστικό, το αυξημένο ΦΠΑ, το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και τις ρυθμίσεις των χρεών τους.
  Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου καλεί τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματά τους, συμπαραστεκόμενοι την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 από 12 το μεσημέρι έως 14.00, τις ώρες δηλαδή διεξαγωγής του συλλαλητηρίου και καλεί  την Κυβέρνηση, έστω και τώρα να σκύψει με προσοχή πάνω από τα αγροτικά προβλήματα και να φροντίσει για την άμεση επίλυσή τους.
Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών νομού Ηρακλείου :
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών νομού Ηρακλείου, με απόφαση του Δ.Σ., συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών ενάντια στα μέτρα που κατεδαφίζουν τα ήδη χαμηλά εισοδήματά τους, που πλήττουν  άμεσα τους ίδιους, τις οικογένειες τους, τα παιδιά τους, τα παιδιά μας.
Τα μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές οδηγούν στην εξαθλίωση τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, στο ξεπούλημα της αγροτικής γης, στην κυριαρχία μεγάλων εταιρειών στον πρωτογενή τομέα και στη διατροφική εξάρτηση μας από παγκόσμια  ολιγοπώλια. 
Καλούμε τις Ενώσεις, τους Συλλόγους Γονέων και κάθε πολίτη να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνεται στο Ηράκλειο την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 201.
Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους αγρότες όχι μόνο γιατί αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, αλλά γιατί και η δική μας επιβίωση, η επιβίωση και το μέλλον των παιδιών μας εξαρτάται από την αγροτική παραγωγή, αφού είναι θέμα διατροφικής αυτάρκειας και ασφάλειας.
Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Ν. Ηρακλείου
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Ν. Ηρακλείου εκφράζει την συμπαράσταση του, στον αγώνα των αγροτών της Κρήτης για τα δίκαια αιτήματά τους. Η αγροτική παραγωγή πλήττεται με τα επαχθή μέτρα τα οποία πλήττουν όλους μας. Είναι μέλημα όλης της κοινωνίας να συνεχίσει να υπάρχει αγροτική παραγωγή, είναι ευθύνη και υποχρέωση μας να διαφυλάξουμε την τροφική μας επάρκεια για εμάς και τα παιδιά μας. Όλοι μαζί οφείλουμε να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην εφαρμογή των πολιτικών που έχουν σκοπό και αποτέλεσμα την εξαθλίωσή μας.