.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Μαγειρική σόδα ως μυκητοκτόνο…

Μαγειρική σόδα ως μυκητοκτόνο…

Η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται ως μυκητοκτόνο τουλάχιστον από το 1933! Το 1990 φυτοπαθολόγος του Cornel μελέτησε τη δράση της κατά του ωιδίου και της μελανής κηλίδωσης της τριανταφυλλιάς και συμπέρανε πως πράγματι η χρήση της μείωσε την ανάπτυξη των μυκήτων, όταν η προσβολή ήταν σε αρχικό στάδιο. Το διάλυμα που πρότεινε περιείχε 0,5% μαγειρική σόδα (περίπου 1 και ¼ κ.γλ. σε ένα λίτρο νερό). Το 1993 οι Ziv και Hagiladi μελέτησαν την επίδραση του διττανθρακικού νατρίου, όπως αλλιώς λέγεται η μαγειρική σόδα, κατά του ωιδίου στο ευώνυμο. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, αλλά στην κάτω επιφάνεια των φύλλων το ωίδιο συνέχισε την ανάπτυξή του, ίσως γιατί το διάλυμα δεν μπόρεσε να φτάσει και να σταθεί στα δύσκολα αυτά σημεία. Και σε αυτή τη μελέτη διαπιστώθηκε η αποτελεσματικότητα της μαγειρικής σόδας στα αρχικά στάδια της προσβολής.
Επιπλέον από τις διάφορες έρευνες έχει φανεί ότι η μαγειρική σόδα ενεργεί καλύτερα όταν στο διάλυμα υπάρχει και μικρή ποσότητα λαδιού ή εντομοκτόνου σαπουνιού, γιατί έτσι σταθεροποιείται καλύτερα πάνω στα φυτά. Οι πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να λειτουργήσει περισσότερο προληπτικά παρά θεραπευτικά κατά των μυκήτων. Επιπλέον, παρά την ευεργετική της δράση, το νάτριο που περιέχει μπορεί να αποδειχθεί τοξικό για τα φυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου