.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Χρήσιμα TIPS που πρέπει να γνωρίζετε για την αλόη

Μοναδικός εχθρός του φυτού είναι το σαλιγκάρι μιας και όταν βρεθεί στα φύλλα της αλόης , δημιουργεί πληγή στο φυτό και το τσακίζει. Ένας φυσικός τρόπος να το αντιμετωπίσετε, είναι να βάλετε χήνες στο μέρος που έχετε την παραγωγή σας. Οι χήνες τρώνε τα σαλιγκάρια.
Σε περίπτωση ανεμοβλογιάς, η τοπική χρήση του τζελ της αλόης καταπραΰνει τον κνησμό ενώ ταυτόχρονα απολυμαίνει και επουλώνει χωρίς να αφήνει σημάδια στο δέρμα.
Έχει αποδειχθεί μέσω ερευνών, ότι καταναλώνοντας κάποιος αλόη σε μορφή χυμού σε καθημερινή βάση, μειώνεται η χοληστερόλη στο αίμα σε σημαντικό βαθμό, αφού περιέχει συστατικά που ευνοούν την απομάκρυνσή της από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Χρησιμοποιείται ευρέως από τη φαρμακευτική βιομηχανία και σε πολλές περιπτώσεις έχει χαρακτηριστεί «ελιξίριο νεότητας». Δεν είναι τυχαίο που πληθώρα καλλυντικών προϊόντων περιέχουν ως βασικό τους συστατικό την αλόη βέρα μια και είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. Σημειώνεται πως η βιταμίνη Α (ρετινόλη) είναι γνωστή για τις αναπλαστικές της ιδιότητες στα κύτταρα.
Το φυτό της αλόης αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από νερό. Συγκεκριμένα το 96% του φυτού αποτελείται από νερό. Το υπόλοιπο αποτελείται από ενεργά συστατικά όπως έλαια, αμινοξέα, ένζυμα, βιταμίνες και γλυκοπρωτεϊνες.
Προλαμβάνει και μειώνει τις αρθριτικές φλεγμονές
Έχει σπουδαία αντιμικροβιακή και ανοσοτροποποιητική δράση
Δρα προληπτικά σε περιπτώσεις γρίπης και κρυώματος
Πρόκειται για το ιδανικό φάρμακο για κοψίματα, κάψιμο από τον ήλιο και κάθε είδους δερματικές παθήσεις
Έχει μυκητοκτόνο δράση
Διευκολύνει τη θεραπεία και την αναγέννηση των τραυμάτων
Το τζελ της αλόης ενυδατώνει σε βάθος και διεισδύει σε όλες τις στιβάδες του δέρματος
Μειώνει σημαντικά τις κηλίδες του δέρματος
Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
Όταν χρησιμοποιούμαι την αλόη στην πόσιμή της μορφή, τονώνει τον οργανισμό καθώς επίσης καθαρίζει τα όργανα και βελτιώνει τις λειτουργίες τους
Είναι εξαιρετικά ευεργετική σε κάθε είδους καλλυντική χρήση της λόγω της έντονης αναπλαστικής ιδιότητάς της
Επίσης, συμβάλει στην αντιμετώπιση της ακμής, στην αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής, της δυσκοιλιότητας, της ακμής, των αιμορροΐδων, του έλκους, της ακμής, της κολίτιδας, της ουλίτιδας, της έρπις, των φλεγμονών, των στομαχικών διαταραχών, του πονόλαιμου και πολλών ακόμα συμπτωμάτων.

Πηγή>www.facebook.com/agrotisspitisou

1 σχόλιο:

  1. πολύ σωστά όσα αναφέρονται στο άρθρο. Δείτε και εδώ www.aloeverplants.gr για πολλές ακόμα πληροφορίες για την αλόη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή