.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Τσέκαραν για Αθήνα πάνω από 3.000 Κρητικοί

 Κοσμοπλημμύρα Κρητικών αναμένεται στην πλατεία Συντάγματος στις 18 Νοεμβρίου καθώς μέχρι πριν δυο μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 3.000 αγρότες του νησιού είχαν κλείσει εισιτήριο για το ταξίδι της Αθήνας, με σκοπό τη διαμαρτυρία ενάντια στα μέτρα για φορολογία και ασφαλιστικό. Την ίδια ώρα στη βόρεια Ελλάδα, οι παραγωγοί δυναμώνουν τα μπλόκα και με ορμητήριο τον κόμβο του Μαυροβουνίου, «επεκτείνονται» και σε άλλες περιοχές του νομού (κόμβος Μελισσίου).
Όπως λέει στο AgroNews ο Θανάσης Αντωνίου εκ των πρωτεργατών του μπλόκου του Μαυροβουνίου, «συνεχώς προστίθενται δυνάμεις ενώ νέο μπλόκο έχει στηθεί στο δήμο Πέλλας από την Τρίτη και ένα ακόμη πρόκειται σήμερα να οργανωθεί στην Αριδαία».
Στο μέτωπο των Κρητικών, τώρα, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας με ανακοίνωσή του δίνει διευκρινήσεις για το Πανελλήνιο Αγροτικό Συλλαλητήριο και τα διαδικαστικά του ταξιδιού στην Αθήνα. «Επειδή υπάρχουν διάφορες απορίες σχετικά με τη μετάβαση στην Αθήνα για το  Πανελλήνιο Αγροτικό Συλλαλητήριο στις 18 Νοέμβρη 2015, το ΔΣ του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας διευκρινίζει τα εξής: 
«Το κόστος του ταξιδιού Ηράκλειο – Πειραιάς –Ηράκλειο είναι 10+10=20€
Αναχωρούμε από το λιμάνι του Ηρακλείου το βράδυ της 17ης Noεμβρίου ημέρα Τρίτη, για να είμαστε στην Αθήνα στις 18 του μήνα. 
Αναχωρούμε από το λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου για να είμαστε πίσω στο Ηράκλειο, πρωί Πέμπτης, 19 του μήνα.
Οι συμμετέχοντες καταβάλουν το αντίτιμο των 20€ και δηλώνουν συμμετοχή στα Δημοπρατήρια, Συνεταιρισμούς & Οργανώσεις Παραγωγών. 
Την Κυριακή 14 Νοέμβρη στις 13:00 κλείνουν οι λίστες συμμετεχόντων.
Τα εισιτήρια θα λαμβάνονται από τα Δημοπρατήρια, Συνεταιρισμούς & Οργανώσεις Παραγωγών, όπου δήλωσε ο καθένας συμμετοχή, τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη, από τις 12:00 το μεσημέρι και έπειτα», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. 
Συμμετέχει και η ΠΕΚ
Μετά το Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφία  και η ΠΕΚ «ενώνει τη φωνή της με τον κόσμο της εργασίας», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της και καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους όπου και όπως μπορούν να συμμετάσχουν στην γενική πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ της 12ης Νοεμβρίου. 
«Ταυτόχρονα καλεί όλους τους κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της 18ης Νοεμβρίου και να κατέβουν στην ΑΘΉΝΑ και στο Σύνταγμα.
Η  εφαρμογή των μνημονίων και τα προαπαιτούμενα του φορολογικού και του ασφαλιστικού οδηγούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο στον αφανισμό και την ελληνική οικονομία σε διαρκή ύφεση και καθίζηση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά ο δρόμος της διαμαρτυρίας και της αντίδρασης.
ΌΛΟΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. 
Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και ώρα 10.30πμ καλεί όλους τους φορείς  που συμμετέχουν και διοργανώνουν το συλλαλητήριο σε ευρεία σύσκεψη στο εργατικό κέντρο της Θες/νίκης για να συζητήσουμε τα οργανωτικά του συλλαλητηρίου και το πλαίσιο των αιτημάτων που θα κατατεθούν στα πολιτικά κόμματα και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Στις 13.00μμ θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου, από τους συμμετέχοντες, για το συλλαλητήριο και την κατάσταση που θα διαμορφωθεί  στο χώρο του πρωτογενούς τομέα με την ψήφιση των νόμων. Η γενίκευση των μνημονιακών  μέτρων σε όλες τις κοινωνικές τάξεις οδηγεί στην σταδιακή φτωχοποίηση και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας. 
Στις 12 και 18 Νοεμβρίου πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Μπλόκα αποφάσισε η Ενότητα στην Ορεστιάδα
Να βγουν στους δρόμους με τα αγροτικά τους μηχανήματα αποφάσισαν οι αγρότες που συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στη Ν. Ορεστιάδα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα».
Όπως είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Μαργαριτίδης, πλέον ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να αντέξει το οικονομικό βάρος από τα νέα μέτρα που έρχονται ειδικά όταν ο πρωτογενείς τομέας πλήττεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.
Οι αγρότες συντάχθηκαν υπέρ του κοινού πλαισίου των αιτημάτων που είχε αποφασιστεί στην διάρκεια της πανελλαδικής σύσκεψης αγροτικών συλλόγων στη Λάρισα, ενώ αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις από συσκέψεις που θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα και στον υπόλοιπο νομό, ενώ παράλληλα θα συνεχιστούν από χωριό σε χωριό, οι ενημερώσεις των αγροτών.
Μαζί με τους αγρότες στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και κτηνοτρόφοι ενώ η Ομοσπονδία έχει απευθύνει κάλεσμα και σε ενώσεις Μελισσοκόμων και Αμπελουργών του νομού. «Μέχρι το τέλος του μήνα πιθανόν να γνωρίσουμε το πότε και που θα στηθούν τα μπλόκα, οι ημερομηνίες θα είναι κοινές για τον αγώνα, σε όλη τη χώρα» είπε ο κ. Μαργαριτίδης.
Αλέξανδρος Μπίκας

Πηγή>http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου