.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Οι Κρητικοί πήγαν ψηλά τον πήχη των κινητοποιήσεων

Η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη ομάδα αναλογικά με τον πληθυσμό ήταν των Κρητικών

 Γιωργος Τζωρτζάκης 1
Της Άννας Στεργίου (annastergiou11@gmail.com)

Ποιοι ήρθαν; Ήρθαν όλοι; Ποιοι θα ΄ρθουν; Το ερώτημα αυτό ήταν στα χείλη εδώ και μέρες για το ποιοι και πόσοι θα συμμετάσχουν στη χθεσινή κινητοποίηση. Κι αν στο μυαλό τους οι αγροτοσυνδικαλιστές είχαν την άποψη πως μπορούν να φτάσουν ως το αρμόδιο υπουργείο για την Οικονομία, καθώς το νομοσχέδιο που τους θίγει δεν είναι αγροτικό αλλά φορολογικό , τα ΜΑΤ διέκοψαν κάθε σκέψη. Παραγωγοί απ΄ όλη τη χώρα ήρθαν χθες όμως η Κρήτη κι η Μακεδονία έκαναν τη διαφορά.
Παρ΄ όλα αυτά είδαμε κόσμο από πολλές περιοχές κι από πολλές και διαφορετικές αγροτικές εργασίες που άλλη φορά δεν υπήρχαν. Μακράν ήταν η πιο αντιπροσωπευτική πορεία που έχουμε δει από άποψη περιοχών, καλλιεργειών, εκτροφών, εργασιών, ηλικιών μ΄εξαίρεση το γεγονός ότι, αν και ο χώρος ανδροκρατείται γενικά,  σε άλλες κινητοποιήσεις έχουμε δει αισθητά πολύ περισσότερες  γυναίκες. Το μεγάλο στοίχημα όμως το κέρδισε η Κρήτη αναλογικά με τον πληθυσμό της κι αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει γενικότερα, για το τι κάνουν σωστά οι συγκεκριμένοι αγροτοσυνδικαλιστές.
Κρητικος παραγωγος

Οι συνδικαλιστές μπορούν να επηρεάσουν τις καταστάσεις να θέσουν σοβαρά ή όχι θέματα και βέβαια έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην προχθεσινή κινητοποίηση. Έφεραν ανθρώπους στην Αθήνα, σε μια δύσκολη περίοδο , καθώς είναι καλλιεργητική, με τα όσα έξοδα συνεπάγεται ένα τέτοιο ταξίδι.
Κρητικοι παραγωγοι Αμαρι
Το πιο πολυπληθές μπλοκ χθες  κατ΄ αναλογία πληθυσμού, το μεγαλύτερο. Χανιώτες, Ρεθυμνιώτες, Ηρακλειώτες, Λασιθιώτες διαδήλωσαν με δυναμισμό, αν και ισχυρότατη αντιπροσώπευση είχε κι η Μακεδονία.
Πρωταγωνιστής σ΄ αυτό ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, Γιώργος Τζωρτζάκης  ενώ μίλησαν κι άλλοι εκπρόσωποι του νησιού.
Κρητικοι παραγωγοι
Σημαντικότατος ο ρόλος του Γιώργου Γωνιωτάκη για τους Χανιώτες ενώ από το Ηράκλειο, ο Πρίαμος, ο Μύρος και μια σειρά από στελέχη του αγροτικού συνδικαλισμού κατόρθωσαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο να έρθει παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολη εποχή για τους ελαιοκαλλιεργητές. Υπήρχαν μάλιστα παραγωγοί που επέμειναν και σε πιο επιθετική γραμμή ενώ βασικό σημείο ήταν πως ήρθαν πολλοί νέοι , όχι μόνο Κρητικοί, αλλά γενικά ήταν μια κινητοποίηση, που εκτός από τους παλιούς συνδικαλιστές είχε πολύ νεαρόκοσμο.
Κρητικοι παραγωγοι 3

Από την Κίσαμο, μέχρι το Οροπέδιο Λασιθίου ήταν σαφές ότι οι Κρητικοί είχαν αναλογικά τη μεγαλύτερη συμμετοχή, σε σημείο η κρητική διάλεκτος να κυριαρχήσει στο συλλαλητήριο, αν και ισχυρή παρουσία είχαν κι  οι αγρότες ποντιακής καταγωγής, που ήρθαν στην Αθήνα.
Η Πρωτοβουλία και τα Κρητικά Μπλόκα είχαν όντως την Πρωτοβουλία των κινήσεων γενικώς αλλά υπήρξε αγκάλιασμα από πολλές οργανώσεις, που έδωσαν κι ένα ενωτικό μήνυμα.
Κρητικοι παραγωγοί τσικουδιας
Χαρακτηριστικός είναι ο λόγος που εκφώνησε ο Ηρακλειώτης παραγωγός , αγροτοσυνδικαλιστής κι ελαιοκαλλιεργητής, Γιώργος Τζωρτζάκης: «Η περίφημη προεκλογική εξαγγελία για διαπραγμάτευση και καλυτέρευση των δανειακών όρων ξεχάστηκε την επόμενη των εκλογών με αντάλλαγμα την εκφρασμένη συμπάθεια των δυναστών της χώρας μας στα πρόσωπα των ηγετών της εσωτερικής κυβερνητικής Τρόικα.Κρητικοι Ανωγειανοι
Η 3η πράξη της εθνικής καταστροφής, εντός ολίγων ημερών καταφθάνει, με τη νομοθέτηση των επιθυμιών των δανειστών και μεταφέρεται με πανομοιότυπο τρόπο από τα ανθελληνικά δημοσιογραφικά κέντρα της διαπλοκής με το ίδιο ψευδεπίγραφο δίλημμα :το δίλημμα της χρεοκοπίας  προς τον ελληνικό λαό που ήδη βιώνει το μνημόνιο Νο 3.
Η περικοπή μισθών και συντάξεων, η επιβολή δυσβάσταχτων νέων φόρων, η κατάργηση των προνoιακών επιδομάτων, η συρρίκνωση των αγροτικών συντάξεων και τώρα η καταστροφική φορολόγηση των αγροτών περιγράφουν την πολυδιαφημισμένη δέσμευση του πρωθυπουργού για ανάπτυξη».
Γιωργος Τζωρτζακης 11
Ο κ.Τζωρτζάκης μίλησε μεταξύ άλλων για «άνευ όρων παράδοση της χώρας…Όλα για την προσωπική μικροπολιτική σκοπιμότητα. Όλα για την πολιτική επιβίωση. Όλα με κάθε τίμημα!!! Και το «τίμημα» είμαστε όλοι εμείς που σήμερα αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε στους δρόμους και τις πλατείες. Όχι συνάδελφοι αυτή η χώρα δεν ανήκει σε κανένα, δεν παραχωρείται από κανένα δεν πωλείται σε κανένα. Ανήκει στον ελληνικό λαό, ανήκει σε όλους εμάς, ανήκει στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας…».

Πηγή>http://agrocosmos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου