.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Μπελάδες στους ελαιοπαραγωγούς από το εργόσημο

Μπελάδες στους ελαιοπαραγωγούς από το εργόσημο


Υπάρχει πανικός στους αγρότες επειδή δεν έχουν πληροφορηθεί ή έχουν παραπληροφορηθεί για το θέμα του εργόσημου στους εργάτες γης, υποστήριξε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ , η φοροτεχνικός, Νίκη Μαλαφούρη, τονίζοντας ότι, την κατάσταση οξύνει το γεγονός της επιβολής τσουχτερών προστίμων στους παραβάτες.

Όπως ενημέρωσε η κα Μαλαφούρη, τις τελευταίες ημέρες προσέρχονται μαζικά στα λογιστικά γραφεία του νησιού οι ελαιοπαραγωγοί ζητώντας διευκρινήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, αντί το κράτος να έχει μεριμνήσει και να έχει αποσαφηνίσει τις απαιτούμενες διαδικασίες. Όπως τόνισε, καλούνται οι αγρότες να ελέγχουν εάν κάποιος εργάτης γης έχει τα έγγραφα νόμιμης παραμονής και άδεια εργασίας εφόσον είναι αλλοδαπός και, σε οποιαδήποτε περίπτωση, εάν είναι στον ΟΑΕΔ και επιδοτείται. Επίσης, η κα Μαλαφούρη, αναφέρθηκε σε όλα τα επιμέρους ζητήματα που προκύπτουν από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της απασχόλησης εργατών γης στη συγκομιδή του ελαιόκαρπου, τα οποία – με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν ειδικές αναφορές- προκαλούν πολλά προβλήματα, ενώ, όπως είπε, σύμφωνα με τις δικές της πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμη έλεγχοι στο νησί, δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα και, άρα, δεν μπορεί να ευσταθούν οι φήμες ότι έχουν γίνει επεισόδια μεταξύ ελεγκτών και ελεγχόμενων. Κατά την ίδια, δεν έχει δοθεί εντολή για ελέγχους μέχρι σήμερα, αλλά, δεν είναι βέβαιο τι θα γίνει αύριο.
 πηγη: ΕΡΤ

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου