.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Επιδρομές σε περιουσίες και καλλιέργειες και στην Ιεράπετρα




06.11.2015 21:54
Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι κάτοικοι της Υπαίθρου της Κρήτης από τις επιδρομές και τα κρούσματα που δέχονται οι περιουσίες και οι καλλιέργειες τους.
Όπως έχει γράψει το CretePlus.gr  την ώρα που οι αγρότες ετοιμάζονται για τη νέα ελαιοκομική περίοδος στο Νομό Ηρακλείου, ήδη έχουμε τα πρώτα κρούσματα με επιτήδειους που εισέρχονται στα λιόφυτα και ραβδίζουν τον καρπό.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελαιοπαραγωγοί από την περιοχή της Μεσαράς πάνε για να δουν την καλλιέργεια τους και την πορεία του ελαιόκαρπου και βλέπουν πως κάποια δέντρα είναι ήδη ραβδισμένα.
 
Πρόκειται για ένα θέμα που και φέτος πρέπει να δει πολύ σοβαρά η Αστυνομία. Όπως και πέρυσι όταν η ΕΛΑΣ είχε πραγματοποιήσει περιπολίες στα χωράφια και τα λιόφυτα, φτάνοντας πολλές φορές μια ανάσα από τους επιτήδειους.
 
Πολλές καταγγελίες έχουν γίνει από πολίτες για κλοπές  ακόμη και για την κλοπή...περίφραξης από χωράφι στην περιοχή της Μεσαράς. Ενώ έχουν καταγραφεί και περιστατικά κοπής ελαιοδέντρων, αλλά και...ραβδίσματος τους, προκειμένου να κλέψουν τον ελαιόκαρπο.
 
Όπως έχει γραφτεί πολλές φορές μέσα από το CretePlus.gr οι αγρότες βάζουν ακόμη και συναγερμούς στις περιουσίες τους, ενώ οι κτηνοτρόφοι κοιμούνται ακόμη και σε πρόχειρα καταλύμματα για να είναι κοντά στα πρόβατά τους. Κτηνοτρόφος στη Μεσαρά έχει μετατρέψει ένα όχημα τύπου κλούβα σε σπίτι για να είναι δίπλα στο κοπάδι του.
 
Περιστατικά και στην Ιεράπετρα
 
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η «Ν. Κρήτη» η Υπαιθρος και τα χωριά της Ιεράπετρας έχουν γίνει ο εύκολος στόχος μικροκακοποιών, που δρουν ανενόχλητοι τις νύχτες, κλέβοντας ότι βρουν από επιχειρήσεις και σπίτια, οι ιδιοκτήτες των οποίων ζουν στην Αθήνα ή το εξωτερικό, από αγροικίες, αποθήκες η θερμοκήπια, ενώ τις τελευταίες μέρες δε δίστασαν να "μπουκάρουν" σε αγρόκτημα με καλλιέργεια κολοκυθιού, στον Άγιο Παντελεήμονα Βαϊνιάς, ρημάζοντας το εισόδημα του άτυχου παραγωγού, που αδυνατεί να πιστέψει ότι έχει φτάσει ο κόσμος σε αυτήν την κατάντια.
 
Οι αγρότες που στοχοποιούνται από αυτές τις σπείρες, δύσκολα καταφέρνουν στη συνέχεια να ορθοποδήσουν.
 
«Είμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ στα χωράφια με τον άντρα μου και δίνουμε πραγματική μάχη με πολλές στερήσεις, για να καταφέρουμε να έχουμε μια καλή παραγωγή, αλλά δεν μας αφήνουν να απολαύσουμε τον κόπο μας. Εδώ δουλεύουμε τόσον καιρό και δεν καταφέρνουμε να καλύψουμε τα έξοδα μας, γιατί πιστεύω ότι αυτοί που παίρνουν πάνω από τα φυτά την παραγωγή μας, έχουν έρθει πάρα πολλές φορές. Μας έκοβαν και έκλεβαν την παραγωγή μας σταδιακά, για να μην το καταλάβουμε. Τώρα το αντιληφθήκαμε γιατί είδαμε πώς είναι διαφορετικός ο τρόπος που κόβουμε εμείς και εντελώς διαφορετικός ο τρόπος που κόβουν οι κλέφτες τα κολοκύθια από τα φυτά. Συγκρίναμε επίσης τις διπλάσιες ποσότητες που κόβει συνάδελφος μας με την ίδια ακριβώς καλλιέργεια, και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι μας έχουν κλέψει πάρα πολλές φορές, χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι», είπε η αγρότισσα κ. Δέσποινα Καραλάκη-Κοκκινάκη στην «Ν. Κρήτη».
 
Στα χωριά της Ιεράπετρας οι κλέφτες και οι διαρρήκτες κινούνται με ασφάλεια τις νύχτες, εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη ηλικία των λιγοστών κατοίκων, τα σκοτεινά η ημιφωτισμένα σοκάκια, και τα πολλά κλειστά  σπίτια των ξενιτεμένων, στο εσωτερικό των οποίων βρίσκουν πράγματα αξίας.
 
Στο Κάτω Χωριό, στην Επισκοπή, στη Βαϊνιά, στο Κεντρί, στη Γρα-Λυγιά, στο Στόμιο, στην Ανατολή, στα Φέρμα και στην περίμετρο της πόλης της Ιεράπετρας, τον τελευταίο καιρό έχουν αναφερθεί πάρα πολλές κλοπές και διαρρήξεις, για τις οποίες τα θύματα συνήθως αποφεύγουν να καταθέσουν μήνυση κατ' αγνώστων.
 
creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου