.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Από κακή σίτιση πεθαίνουν αρνιά στα ορεινά της Κρήτης

Μπίκας Αλέξανδρος|  Agronews.gr
Σε εκατοντάδες ανέρχεται, πλέον, ο αριθμός των αρνιών που πεθαίνουν αιφνιδίως στους ορεινούς όγκους της Κρήτης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κτηνοτρόφων και των κτηνιάτρων. Οι αιτίες βρίσκονται στην κακή σίτιση. Αρκετοί κτηνοτρόφοι των ορεινών όγκων της Κρήτης  διαπιστώνουν μέρα με τη μέρα ότι όλο και περισσότερα αρνιά και πρόβατα πεθαίνουν εντελώς ξαφνικά. Ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ αυτοψίες έκανε και ο πρόεδρος του παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ, κτηνίατρος Αλέκος Στεφανάκης. 
Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη αλλά και κτηνοτρόφους, τα ζώα πεθαίνουν λόγω κακής σίτισης. Πιο αναλυτικά, ιδιαίτερα στους ορεινούς όγκους τα ζώα εκτρέφονταν από το χορτάρι, το οποίο όμως σε αρκετές περιπτώσεις είχε σαπίζει από τις πρωτόγνωρες στην Κρήτη βροχές του Αυγούστου. Επίσης, κατά τον  Στεφανάκη, οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν χρήματα να σιτίσουν πλήρως και να εμβολιάσουν σωστά τα ζώα τους, ιδιαιτέρως μετά την επιβολή των capital controls που τους στέρησε τα μετρητά. Υπενθυμίζεται ότι στην ανέχεια των κτηνοτρόφων συμβάλει και η μείωση των πωλήσεων των τυριών. 
Κατά τον κ. Στεφανάκη αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι επιπτώσεις στην εθνική οικονομία θα είναι σημαντικές, αφού η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αυξήσει τις εισαγωγές της σε κρέας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου