.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Το χρώμα του χρήματος βλέπουν οι αγρότες της Κρήτης - Την επόμενη εβδομάδα «μπαίνουν» οι επιδοτήσεις

Το χρώμα του χρήματος βλέπουν οι αγρότες της Κρήτης - Την επόμενη εβδομάδα «μπαίνουν» οι επιδοτήσεις


Το χρώμα του χρήματος βλέπουν οι αγρότες της Κρήτης - Την επόμενη εβδομάδα «μπαίνουν» οι επιδοτήσεις
Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται σύμφωνα με πληροφορίες από κεντρικό επίπεδο η διαδικασία για την πληρωμή του 90% των αγροτικών επιδοτήσεων.
Ανοικτό παραμένει ακόμη το πότε θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για την ημερομηνία καταβολής τους, αλλά και το ύψος του ποσοστού της επιδότησης που θα λάβει κάθε αγρότης.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ήδη το Επιτελείο του Υπουργείου που είναι επιφορτισμένο με αυτή τη διαδικασία βρίσκεται σε φάση ολοκληρωσης της και σύντομα οι αγρότες θα μπορέσουν να λάβουν μια σημαντική οικονομική ανάσα
Όπως επισήμανε τις προηγούμενες ημέρες το CretePlus.gr οι αγρότες ως σήμερα «πνίγονται» από τις υποχρεώσεις και τα οικονομικά βάρη. Έτσι οι ελαιοπαραγωγοί για παράδειγμα, αναγκάζονται και δίνουν όσο- όσο το λάδι που παράγουν (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Η κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, σε συνδυασμό με τα χρέη που «τρέχουν» όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ τους οδηγούν στην παράδοση του ελαιολάδου τους σε όποια τιμή τους δίνει ο κάθε έμπορος. 
Είναι γεγονός πως με την καταβολή των επιδοτήσεων, οι ελαιοπαραγωγοί θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κρατήσουν το λάδι τους, πουλώντας το όταν οι τιμές θα είναι καλύτερες.
Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή η τιμή του λαδιού στο Νομό Ηρακλείου κυμαίνεται από 2.70 ευρώ ως 2.80 ευρώ το κιλό
Έρχεται το 90% των επιδοτήσεων σε κάθε αγρότη την επόμενη εβδομάδα
Μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση, στην καταβολή των επιδοτήσεων που αναμενόταν μέχρι τέλος Νοεμβρίου, αλλά όπως όλα δείχνουν αυτό θα γίνει αρχές του επόμενου μήνα χωρίς όμως να βρει ζημιωμένους τους αγρότες αφού η καθυστέρηση ισοσταθμίζεται με ένα ποσοστό 20% παραπάνω.
Δηλαδή, οι αγρότες θα λάβουν το 90% των επιδοτήσεων σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή οδηγία. Μάλιστα, το συνολικό ποσό που θα καλυφθεί αναμένεται να φτάσει το ένα δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και παλαιότερων οφειλών.
- See more at: http://www.creteplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου