.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Βραστό αυγό για τα κοτοπουλάκια. Δυναμώνουν αναπτύσσονται και δεν αρρωσταίνουν




Για τα κλωσσοπουλάκια αποτελεί η πιο απαραίτητη τροφή τις πρώτες ημέρες. Είναι το πρωτόγαλα, ελιξήριο ανάπτυξης και παραγωγής αντισωμάτων για τις πρώτες ασθένειες που προσπαθούν να εισχωρήσουν στον οργανισμό. Ο κρόκος του αυγού είναι πολύ σημαντική τροφή μετά το πρώτο 24ώρο που το κοτοπουλάκι θα σταθεί στα πόδια του.

Όπως γνωρίζουμε το αυγό, ειδικά αν δεν είναι απο δικές μας κότες μπορεί να φέρει πολλές ασθένειες. Δεν είναι λίγες φορές όπου τα πουλιά κολλάνε σαλμονέλα μέχρι και μυκόπλασμα. Στον άνθρωπο είναι πολύ συχνές οι δηλητηριάσεις απο σαλμονέλλα ειδικά από το άψητο κοτόπουλο. Στα κοτόπουλα οι ασθένειες μεταδίδονται στο αυγό χωρίς ο γεννήτορας να δείχνει κάποιο σύμπτωμα. Μερικά κοτόπουλα απλώς είναι φορείς και δεν δείχνουν εξωτερικά συμπτώματα.

Γι αυτό πρέπει πριν ταίσουμε τα πουλιά βραστό αυγό και να το βράσουμε πολύ καλά! Προσωπικά επειδή παλαιότερα είχα εκτροφή με καναρίνια έβραζα πολλά αυγά κάθε ημέρα έτσι από την εμπειρία μου πιστεύω έμαθα τον ιδανικό χρόνο βρασμού που είναι 15 λεπτά! Διαβάζοντας και διάφορες έρευνες 15 λεπτά είναι ο μικρότερος χρόνος για να σκοτωθούν οι ασθένειες.

Εγώ όταν είναι μικρά τα πουλάκια μου πάντα δίνω βρασμένο αλλά και ωμό αυγό. Φυσικά το ωμό αυγό είναι απο δικές μου κότες. Όταν είναι πολύ μικρά τα κοτοπουλάκια δίνω μόνο βρασμένο κρόκο αυγού τον οποίο τρίβω με το χέρι και τα κοτοπουλάκια τρώνε τα ψίχουλα που πέφτουν.

Όταν μεγαλώσουν λίγο τα κοτοπουλάκια δεν χρειάζονται αυγό και μπορούμε κανονικά να δίνουμε το μίγμα (φύραμα) που έχουμε αγοράσει η φτιάξει μόνοι μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου