.

................ Τιμές αγροτικών προιόντων της 24-2-18 απο το δημοπρατήριο ΑΓΡΟΠΗΓΗ ....ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΕΣΩΤ. ΠΙΣΤ. 0,75 € 0,97 € 0,89 € ΑΓΓ. ΑΔΙΑΛΕΚΤΑ 0,37 € 0,37 € 0,37 € ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α 1,83 € 1,90 € 1,86 € ΚΑΥΤΕΡΑ ΤΜΧ. Α ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ 0,14 € 0,14 € 0,14 € ΚΑΥΤΕΡΑ Β ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ 1,80 € 1,83 € 1,81 € ΚΕΡΑΤΑ Α ΠΙΣΤ. Ο.Δ.Π. 1,23 € 1,37 € 1,26 € ΚΕΡΑΤΑ Β ΠΙΣΤ. Ο.Δ.Π. 0,65 € 0,70 € 0,70 € ΚΝΩΣΣΟΥ Α 1,00 € 1,36 € 1,21 € ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ. 1,37 € 1,37 € 1,37 € ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ Α Ο.Δ.Π. 0,98 € 1,10 € 1,07 € ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ Β Ο.Δ.Π. 0,61 € 0,61 € 0,61 € ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ. Ο.Δ.Π. 1,21 € 1,32 € 1,26 € ΝΤΟΜ. Α ΠΙΣΤ. 0,30 € 0,44 € 0,37 € ΦΛΑΣΚΕΣ Α 1,68 € 1,68 € 1,68 € ΦΛΑΣΚΕΣ Β 0,92 € 0,92 € 0,92 € ΦΛΩΡ. Ο.Δ.Π. Α 1,89 € 1,90 € 1,89 € ....Τρέχουσες τιμές ελαιολάδου:3,40-3,90 ευρώ.......Τιμές άλλων προιόντων......Βαμβάκι 73,43 σεντς/λίμπρα 3,45% Καλαμπόκι 177,00 ευρώ/τόνος 0,00% Σκληρό σιτάρι 235,00 ευρώ/τόνος 0,00% Μαλακό σιτάρι 192,00 ευρώ/τόνος 0,00% Ρύζι 124,10 σεντς/μπούσελ 0,20% Ελαιόλαδο 3,58 ευρώ/κιλό 0,28% .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι .... ......

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Οδηγός αρμέγματος κατσίκας

images
Τοποθετούμε την τροφή μπροστά της, ώστε όση ώρα τρώει να κάθεται φρόνιμα. Με το πανί, καθαρίζουμε την περιοχή κάτω από την κοιλιά της κατσίκας και τα μαστάρια της. Πρώτα τα μαστάρια και μετά την κοιλιά. Θέλουμε να είναι καθαρή, ώστε να μην πέσει οτιδήποτε, μέσα στο δοχείο μας την ώρα που αρμέγουμε.
Τοποθετούμε το δοχείο συλλογής, κάτω από τα μαστάρια. Καλό είναι να έχουμε πλύνει τα χέρια μας. Αν έχουμε κρύα χέρια, τα ζεσταίνουμε ελαφρώς τρίβοντας τα, μεταξύ τους και πιάνουμε και αισθανόμαστε το μαστό, αν είναι γεμάτος.
Πιάνουμε τις θηλές και πιέζουμε εναλλάξ, ώστε την ώρα που πιέζουμε την μια θηλή, να γεμίζει η άλλη. Πιέζουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε η θηλή να στραγγίζει από το γάλα που έχει μέσα. Δηλαδή, πιέζουμε πρώτα με το δείκτη του χεριού, μετά με το μεσαίο δάχτυλο και τέλος με τα μικρά δάχτυλα.
KATIEANDHONEYSUCKLE
Αρμέγουμε μέχρι να βγάλουμε όλο το γάλα. Το καταλαβαίνετε με την αίσθηση στα χέρια, αλλά και επειδή η κατσίκα θα αρχίσει να τσινάει. Η διαδικασία είναι κουραστική για τα χέρια, ειδικά αν δεν το έχουμε ξανακάνει. Ή αλλάζετε θέση με κάποιον άλλο ή σταματάτε για λίγο, ώστε να ξεκουραστούν τα χέρια σας.
Αρμέγουμε πάντα από τα πλάγια και όχι πίσω από τα πόδια, καθώς μπορεί να κλωτσήσει. Αν δεν κάθεται εύκολα να την αρμέξετε, μην προσπαθείσετε να την χτυπήσετε ή να της φωνάξετε. Θα πρέπει ή όλη διαδικασία να γίνει/είναι κάτι φιλικό προς την κατσίκα, ώστε να νιώθει άνετα. Αν το καταφέρετε αυτό η κατσίκα δεν θα προβάλει καθόλου αντίσταση.
Πηγή>http://antikleidi.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου