.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Συμπτώματα που παρουσιάζονται σε φυτά πιπεριάς κάτω από διατροφικές διαταραχές.

Τα συμπτώματα θρεπτικής ανεπάρκειας. Συμπτώματα τοξικότητας στην υπέρβαση.


Ελειψη αζώτου
Η ανάπτυξη των φυτών σταδιακά επιβραδύνεται. Σταδιακή ξήρανση, ξεκινώντας από τα περιθώρια των φύλλων, της περιοχής ανάμεσα στις φλέβες των κάτω φύλλων. Οι μίσχοι λυγίζουν και  κρέμονται προς τα κάτω, παράλληλα με το στέλεχος. Το φυτό αναπτύσσει λίγα λουλούδια και καρπόδεση είναι κακή. Το δοχείο καρπού είναι λεπτό, και η ωοθήκη είναι μικρή. Μερικές φορές δεν υπάρχει ανάπτυξη του καρπού του φυτού σε όλα, και σε αυτά τα φυτά που φέρουν φρούτα, τα φρούτα είναι παραμορφωμένα.

  Περίσσεια αζώτου
Τα φυτά είναι συνήθως σκούρου πράσινου χρώματος, έχουν άφθονο φύλλωμα, αλλά συνήθως με ένα περιορισμένο ριζικό σύστημα.



Ελειψη Φωσφόρου

Τα φυτά εμφανίζουν περιορισμένη ανάπτυξη. Τα φύλλα είναι σκληρά και εύθραυστα κατά την αφή. Ο σχηματισμός των λουλουδιών είναι ελαττωματικός. Λίγα λουλούδια αναπτύσσονται, και σε εκείνα που αναπτύσσονται, μόνο ένα στα τέσσερα ή πέντε θα μας δώσει ένα φρούτο. Ο καρπός είναι υπανάπτυκτος, με μια λεπτή θήκη, και πολύ λίγους σπόρους. Το ριζικό σύστημα είναι υπανάπτυκτο.

Περίσσεια φωσφόρου

   Ελλείψεις χαλκού και ψευδαργύρου  μπορούν να συμβούν λόγω της υπερβολικής χρήσης φωσφόρου.


Ελειψη Καλίου
Κίτρινες κηλίδες και χλώρωση εμφανίζονται ανάμεσα στα νεύρα του φύλλου, κατ 'αρχάς στα κατώτερα φύλλα. Οι φλέβες και οι περιοχές που γειτνιάζουν με αυτά τα σημεία δεν αλλάζουν το χρώμα τους. Αργότερα, οι χλωρωτικές κηλίδες γίνονται ελαφρύτερες. (Αυτό μπορεί να φανεί κυρίως στα ανώτερα μέρη του φυτού). Υπάρχει μικρή  παραγωγή φρούτων, η οποία είναι μικρότερη από τη συνηθισμένη.

Περίσσια καλίου.
Συνήθως δεν απορροφάται υπερβολικά από τα φυτά. Υπερβολικό κάλιο μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις σε μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ψευδάργυρο ή σίδηρο.

Ελειψη σε Θείο. 
Προκαλεί φύλλωμα κιτρινωπό. Μείωση στην ανάπτυξη και το μέγεθος του φύλλου. Τα συμπτώματα συχνά απουσιάζουν ή είναι ακαθόριστα. Μερικές φορές παρατηρούμε ενδοφλέβιο κιτρίνισμα ή καύση των φύλλων.



Ελειψη μαγνήσιου
Είναι συνηθισμένο σε φυτά πιπεριάς. Κιτρίνισμα των φύλλων που είναι εμφανές γύρω απο τις ενδοφλέβιες περιοχές και οι φλέβες παραμένουν πράσινες. Τα παλαιότερα φύλλα επηρεάζονται πρώτα. Μερικές φορές ανεπάρκεια μαγνησίου συμβαίνει όταν  έχουν γίνει υπερβολικές εφαρμογές του καλίου.  Μπορεί επίσης να εμφανίζονται κάτω από εξαιρετικά ζεστό και ξηρό καιρό.



Ελειψη ασβεστίου.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για δημιουργία μαύρης άκρης(τάπας)στον καρπό.. Αυτό μπορεί να διορθωθεί με διαφυλλικό ψεκασμό  χλωριούχου ασβεστίου ή νιτρικού ασβεστίου.

  Περίσσεια ασβεστίου.
Δεν υπάρχουν ορατά συμπτώματα. Συνήθως συνδέεται με υπερβολική αλκαλικότητα του εδάφους.

Ελειψη σιδήρου

Τα συμπτώματα παρουσιάζονται σε μεταγενέστερα στάδια της ανάπτυξης. Τα νεαρά φύλλα ξεθωριάζουν και στη συνέχεια οι περιοχές μεταξύ των φλεβών γίνονται κίτρινες. Οι φλέβες παραμένουν πράσινες. Σπάνια εμφανής σε φυσικές συνθήκες.

Περίσσεια σιδήρου.

 Έχει παρατηρηθεί μετά από ψεκασμούς φυλλώματος σιδήρου  και εκδηλώνεται ως νεκρωτικές κηλίδες.

Χλώριο.

Μαραμένα φύλλα, τα οποία στη συνέχεια παρουσιάζουν χλώρωση  χάλκινο χρώμα, και νεκρωτικά συμπτώματα..
Παρατηρείται νανισμός στη ρίζα και συγκέντρωση των ριζιδίων στην βάση.(Γίνεται στούμπος). Η Εγκαύματα στις άκρες αλλά και κυκλικά στο περιθώριο των φύλλων. Ανάλαφρο κιτρίνισμα και πτώση φύλλων και μερικές φορές χλώρωση. Γενικά,παρατηρούμε μειωμένο μέγεθος των φύλλων και  χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης.

Ελειψη μαγγανίου. 
Χλωροτικά σημεία μεταξύ των άνω φλεβών των φύλλων. Μερικές φορές χλώρωση, η άνιση κατανομή της χλωροφύλλης. Μείωση στην ανάπτυξη. Αργότερα, μπορεί να αναπτυχθούν βλάβες και φύλλα και αποβολή.



Ελειψη σε βόριο.
Η ανεπάρκεια εκδηλώνεται πολύ γρήγορα. Τα κατώτερα φύλλα κάνουν μπούκλα προς τα πάνω. Το φυτό αναπτύσσει ένα παχύ, κοντό μίσχο. Η κορυφή μαραίνεται και τα φύλλα γίνονται κίτρινα από κάτω προς το πάνω μέρος του φυτού. Υπάρχει  μειωμένη παραγωγή των λουλουδιών, και η καρπόδεση είναι κακή.

Περίσσεια βορίου:

Παρατηρείται κιτρίνισμα των φύλλων στο άκρο που ακολουθείται από  προοδευτική νέκρωση των φύλλων αρχίζοντας από την άκρη ή τα περιθώρια και προχωρώντας προς την κεντρική νεύρωση.





Ελειψη ψευδάργυρου.
Τα φύλλα στενεύουν.
Η υπερβολική χρήση ψευδαργύρου παράγει συνήθως χλώρωση σιδήρου  στα φυτά.

Ελειψη σε Χαλκό. Τα συμπτώματα εμφανίζονται αργά το βλαστικό στάδιο. Τα περιθώρια των  φύλλων γίνονται μπούκλα και ξεραίνονται. Τα φύλλα και οι καρποί στενεύουν και γίνονται ορθογώνιοι.
Περίσσεια χαλκού.
Μειωμένη ανάπτυξη που ακολουθείται από τα συμπτώματα  χλώρωσης σαν και του σιδήρου  ή νανισμός, μειωμένη διακλάδωση, πάχυνση και ανώμαλο μαύρισμα στα ριζίδια.

Ελειψη σε Μολυβδαίνιο.
Το φύλλωμα γίνεται κίτρινο-πράσινο και ανάπτυξη είναι κάπως περιορισμένη. Η ανεπάρκεια εμφανίζεται πιο συχνά σε όξινα υποστρώματα.


Πηγή: http://www.haifa-group.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου