.

.......Νέα παράταση στα σχέδια βελτίωσης,μέχρι τις αρχές του Αυγούστου!!!...(Μπορεί να δωθούν οι εγκρίσεις όταν οι μύγες είναι παχειές)........Δεκτές προς επιδότηση και οι δεξαμενές....... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . ............................... .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι... .... ......

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΨΙΜΟ ΚΛΑΔΙΩΝ ΕΛΙΑΣ

ΘΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΟΧΙ ΣΑΝ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗΣ
ΕΧΩ ΚΑΨΕΙ ΚΛΑΡΙΑ ΕΛΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΥΓΡΑΣΙΑ Ή ΑΠΟ ΒΡΟΧΗ....
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΌ : ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΛΙΓΟ ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΡΙΞΕ ΚΛΑΡΟΥΔΙΑ ... ΜΠΌΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΣΚΉΣΕΙΣ ΠΊΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΈΡΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ . ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΌ ΑΥΤΌ ΘΑ ΈΧΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΈΝΑ ΔΙΚΟΥΛΙ (ή ΔΙΧΑΛΙ ΌΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΛΟΥ). ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΆ ΣΕ ΞΕΦΩΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΕΙΣ ΌΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ . ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ( ΟΤΑΝ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΝΑΜΑ) ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΉΣΕΙΣ ΜΕ ΚΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΙΕΣΗ ( ΜΠΟΛΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΚΏΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΦΛΟΓΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ) ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΣΩΡΟ ΑΠΌ ΚΛΑΡΕΟΥΔΙΑ ΔΙΠΛΑ Σ' ΑΥΤΗ. ΌΤΑΝ ΠΈΣΕΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΣΒΊΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ . ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΣΤΊΑ ΚΑΙ ΤΑ ¨ΚΟΤΣΑΝΙΑ" ΝΑ ΤΑ ΡΊΧΝΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΎΚΛΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΙΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΚΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΟΧΩΡΤΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΉ "ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΌΤΑΝ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ,ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟΥΛΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΚΟΤΣΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ "ΘΑΨΕΙΣ " ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΈΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΦΛΟΓΑ ΌΣΟ ΘΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΉΝΕΙΣ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ.... ΠΆΝΤΟΣ ΝΑ ΞΈΡΕΙΣ ΌΤΙ Ο ΣΩΡΟΣ ΘΑ ΚΑΙΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΊΠΟΥ ΔΥΟ ΜΈΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙ ΑΥΤΌ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΙΔΕΣ..........
ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΤΑ ΞΕΚΛΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ Ή ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΚΛΑΔΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΙΜΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ,ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ, (Η ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΖΑΚΙ : )))
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΛΕΠΤΑ ΛΙΟΚΛΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ,ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΙΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΧΛΩΡΑ,ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΑΟΥΝ ΞΕΡΑ,ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ Η ΦΛΟΓΑ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΠΥΡΓΑΓΙΑ. ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ,ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΑ ΞΥΛΑ ΕΝΤΕΛΩΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΞΕΡΑ ΜΑΖΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΣ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ! ΟΠΟΤΕ ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ,ΚΙ ΟΣΟ ΚΑΟΥΝ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΝΕΑ ΧΛΩΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ,ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΡΑΘΕΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΟΤΡΑ ΞΥΛΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΟΥΝ, ΚΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘ'ΕΞΗΣ...ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΝΟΙΑ,ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ.Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ,Π.Χ. ΤΑ ΚΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΥΛΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΟΡΓΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ,ΠΟΥ ΙΣΑ ΙΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΛΙΠΑΣΜΑ! 


Πηγή>http://iakovos-xania.blogspot.gr/

Πολύς κόσμος παιδεύεται με την μεταφορά των κλαδιών στη φωτιά,ιδιαίτερα αν είναι πολλά.Πάει κι έρχεται κουβαλώντας λίγα λίγα μέχρι να ξεβγεί.Η λύση είναι απλή.Ενα μεγάλο νάυλον φορτωμένο με πολλά κλαδιά γλιστρά μιά χαρά πάνω στο χωράφι και στα χόρτα όταν το τραβάμε.
Μενέλαος Μικρασιάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου