.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Καθοριστικό ρόλο θα έχουν πλέον εκ των πραγμάτων τα δημοπρατήρια στην ποιότητα των κηπευτικών.

 Αποτέλεσμα εικόνας για κηπευτικα δημοπρατηρια φωτο
Καθοριστικό ρόλο θα έχουν πλέον εκ των πραγμάτων τα δημοπρατήρια στην ποιότητα των κηπευτικών.
Μέχρι σήμερα,ο χρόνος εξώφλησης του παραγωγού είναι 25-30 μέρες.
Η καθυστέρηση των πληρωμών των παραγωγών για τα προιόντα που παραδίδουν,οδηγεί στην μη έγκαιρη αγορά και εφαρμογή φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων στο θερμοκήπιο αφού κανείς γεοπόνος δεν δίνει πλέον φυτοφάρμακα με πίστωση.
Ετσι ,έχουμε σαν αποτέλεσμα την εξάπλωση του βοτρύτη,του περονόσπορου, αλλά και την έξαρση διαφόρων βλαβερών εντόμων όπως είναι ο Θρίπας,το πετάρι και η τούτα.
Μετά απο τόσο μεγάλες προσβολές,είναι λογικό να υποβαθμίζεται πολύ η ποιότητα των προιόντων και να περιορίζεται ακόμα περισσότερο το εισόδημα των αγροτών αλλά και το ποσοστιαίο κέρδος δημοπρατηρίων και εμπόρων.
Για να μήν χάνονται χρήματα απο όλους τους εμπλεκόμενους στην παραγωγή και την διακίνηση,θα πρέπει να περιοριστεί ο χρόνος εξώφλησης του παραγωγού τουλάχιστον στο 10ήμερο,για να μπορεί να αγοράσει έγκαιρα τα αγροτικά του εφόδια και να κάνει στην ώρα τους τις όποιες φυτοπροστατευτικές του εφαρμογές και εργασίες στο χωράφι.
Οπως γνωρίζουμε όλοι,τα φυτοφάρμακα έχουν γίνει λιγότερο δραστικά λόγω των περιορισμών διάρκειας δραστικότητας απο την Ε.Ε. αλλά παράλληλα πολύ πιό ακριβά,τόσο που το κόστος τους δύσκολα καλύπτεται απο τις τιμές που εισπράττει ο παραγωγός.Η αύξηση λοιπόν της τιμής των προιόντων στο χωράφι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη!Καλά θα κάνουν τα δημοπρατήρια να πιέσουν τους εμπόρους ωστε να εξωφλούνται τα προιόντα νωρίτερα.Δεν μπορεί να συμβαίνει ο παραλογισμός των μεσαζόντων να πουλάνε τοις μετρητοίς το πολύ σε 4-5 μέρες και να εξωφλούν το δημοπρατήριο  και τον παραγωγό,ένα μήνα αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου