.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Πληρώνει ως 8.000 ευρώ το στρέμμα η αλόη



Με μεγάλη στρεμματική απόδοση, σχετικά εύκολη καλλιέργεια και χωρίς ιδιαίτερες προσβολές, η αλόη δεν εγκλωβίζει τον παραγωγό.

Το φυτό της αθανασίας, σύµφωνα µε τους αρχαίους, γνωστό εδώ και 5.000 χρόνια για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, η Αλόη Βέρα αναφέρεται σε κείµενα του Χριστόφορου Κολόµβου ως ένα από τα απαραίτητα φυτά για τον άνθρωπο. «Τέσσερα φυτά είναι απαραίτητα για την υγεία του ανθρώπου: το σιτάρι, η άµπελος, η ελιά και η αλόη βέρα. Το πρώτο τον τρέφει, το δεύτερο αναζωογονεί το πνεύµα του, το τρίτο τού χαρίζει αρµονία, το τέταρτο τον θεραπεύει», έγραψε ο Κολόµβος.

Για τους Έλληνες, τους Αιγύπτιους, τους Πέρσες, τους Ρωµαίους και τους Βαβυλώνιους της αρχαιότητας αποτελούσε σηµαντικό «φαρµακείο» για την επιβίωσή τους. 

Αποδόσεις, τιµές και έσοδα
Για τους Έλληνες αγρότες του σήµερα, σύµφωνα µε τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Αγροτικού Συνεταιρισµού Μινωική Γη Μανώλη Χαλαµπαλάκη, αποτελεί όαση στην έρηµο της αβεβαιότητας, αφού η καλλιέργειά της είναι επαγγελµατική ευκαιρία, µε την ζήτηση να αυξάνεται διαρκώς, να µην καλύπτεται από την εγχώρια παραγωγή και να γίνονται εισαγωγές από την Γερµανία. 
Με µεγάλη στρεµµατική απόδοση, σχετικά εύκολη καλλιέργεια χωρίς ιδιαίτερες προσβολές από ασθένειες, η αλόη βέρα αντιπροσωπεύει για τον παραγωγό Γιώργο Σπυρόπουλο ένα προϊόν που δεν τον εγκλωβίζει. 
Αν έχει καλή τιµή κόβει φύλλα, αν όχι τα αφήνει χωρίς τον κίνδυνο σαπισµάτων που έχουν άλλα προϊόντα. Η τιµή της αλόης σήµερα κυµαίνεται από 0,80 - 1,50 ευρώ το κιλό, ενώ ένα στρέµµα µπορεί να αποδώσει µέχρι και 10 τόνους ετησίως. Αυτό σηµαίνει απόδοση σε ιδανικές συνθήκες για τον παραγωγό από 8.000-15.000 ευρώ ανά στρέµµα, µε µέση απόδοση 4.οοο-8.000 ευρώ ανά στρέµµα και αισιοδοξία για το µέλλον της στην χώρα µας.


Βασικές χώρες παραγωγής
Η Αλόη η γνήσια (Aloe vera), γνωστή και ως φαρµακευτική αλόη, είναι ένα είδος εύχυµου φυτού που κατάγεται από τη Βόρεια Αφρική, το Πράσινο Ακρωτήρι και τις Κανάριους Νήσους, µε βασικές χώρες καλλιέργειας και παραγωγής τη Νότια Αφρική, την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ινδία.
Μεγαλώνει σε άνυδρα κλίµατα και περιοχές και χρησιµεύει σε εναλλακτικές θεραπείες. Ανήκει στην κατηγορία των κρίνων, φτάνει γύρω στα 60 έως 100 εκ. σε ύψος, τα φύλλα της είναι παχιά και σαρκώδη, πράσινα προς το πράσινο-γκρι, µε περίγραµµα µικρά λευκά αγκάθια. Το καλοκαίρι, βγάζει άνθη τα οποία έχουν σωληνοειδή µορφή, µε κίτρινη στεφάνη που φτάνει γύρω στα 2 έως 3 εκ. και κρέµονται από ένα βλαστό που φτάνει τα 90 εκ. σε ύψος.


Δείτε εδώ Περισσότερα.


Πηγή:http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου