.

......Οι νέοι αγρότες θα πρέπει να κάνουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων,στις κατα τόπους ενώσεις.Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 45 ευρώ και είναι σε μορφή παράβολου ......Μόνο οι ψεκαστήρες αυλού που δυναμοδοτούνται από γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ) ή άλλο αγροτικό μηχάνημα καθώς και οι νεφελοψεκαστήρες (μπαζούκας) έχουν την υποχρέωση επιθεώρησής τους..... Τιμές αγροτικών προιόντων της 16-10-17 απο το δημοπρατήριο GOLDEN FARM ....ΑΓΓΟΥΡΙΑ Α ΕΣΩΤ 0,66 € 0,81 € 0,75 € ΑΓΓΟΥΡΙΑ Β 0,17 € 0,17 € 0,17 € ΚΝΩΣΣΟΥ Α 0,49 € 0,76 € 0,63 € ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΒΙΟΛ. ΠΡΟΙΟΝ 0,62 € 0,62 € 0,62 € ΚΝΩΣΣΟΥ Β 0,17 € 0,20 € 0,19 € ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ Α Ο.Δ. 0,68 € 0,72 € 0,68 € ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ Α ΠΙΣΤ. 0,68 € 0,76 € 0,74 € ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 0,21 € 0,21 € 0,21 € ΤΟΜΑΤA MATTIAS A 1,17 € 1,17 € 1,17 € ΤΟΜΑΤΑ ELPIDA A 0,96 € 0,96 € 0,96 € ΤΟΜΑΤΑ Β 0,53 € 0,53 € 0,53 € ΤΟΜΑΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙ LOBELLO 2,51 € 2,63 € 2,54 € ΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΕΣ 0,70 € 0,70 € 0,70 € ΦΛΑΣΚΑ Α 0,81 € 0,81 € 0,81 € ....Τρέχουσες τιμές ελαιολάδου:3,50-3,85 ευρώ. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι .... ......

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Ελιές ξυδάτες

Ελιές ξυδάτες (τύπου Καλαμών)

Υλικά:
5 κιλά ελιές Καλαμών
Για την άλμη:
5 λίτρα νερό
1/2 κιλό αλάτι χοντρό
100 γρ. ξύδι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού


Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τις ελιές σε μεγάλη λεκάνη. Τις ξεπλένουμε καλά και χύνουμε το νερό τους. Στη συνέχεια, τις ρίχνουμε ξανα στη λεκάνη και προσθέτουμε καθαρό νερό αρκετό για να τις σκεπάζει. Αλλάζουμε νερό στις ελιές ανά 2-3 μέρες και για διάστημα 20 ημερών. Στη συνέχεια αφού ξεπικρίσουν, τις διαλύουμε σε 5 λίτρα νερό και 1/2 κιλό χοντρό αλάτι.
Για την άλμη: Για να δοκιμάζουμε αν η άλμη είναι σε σωστό επίπεδο, ρίχνουμε μέσα ένα αυγό ωμό. Αν το αυγό ανέβει στην επιφάνεια του νερού και ένα μικρός μέρος του εξέχει από το νερό, σημαίνει ότι η άλμη είναι στο επιθυμητό επίπεδο.
Αφαιρούμε το αυγό, προσέτουμε στην άλμη το λεμόνι και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν. Ρίχνουμε τις ελιές και τις συντηρούμε στην άλμη μέχρι να τις καταναλώσουμε. Μπορούμε ένα μέρος από τις ελιές που χρειάζόμαστε για άμεση κατανάλωση, να τις τοποθετούμε λίγες ημέρες πριν σε ένα δοχείο με ελαιόλαδο και αρωματικά της αρεσκείας μας, για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.

Πηγή:http://xortosyntages.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου