.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Έφοδος από ωίδιο και θρίπα στις αγγουριές θερμοκηπίου



Δούσκα Ελένη| agronews.gr
Την προσοχή των παραγωγών αγγουριού θερµοκηπίου στο ωίδιο εφιστά το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου. Πρόκειται για ασθένεια που προκαλείται από τους µύκητες Leveillula tayrica, Erysiphe cichoracearu και Sphaerotheca fuliginea. Εµφανίζονται τα εξής συµπτώµατα: µικρές και λευκές κηλίδες σε φύλλα, µίσχους και βλαστούς, µε χαρακτηριστικές αλευρώδεις εξανθήσεις.
Καταπολέµηση
1) Οι παραγωγοί πρέπει να αφαιρούν τα φύλλα µε έντονη προσβολή από το παθογόνο και να τα καταστρέφουν. 
2) Ενδείκνυται ο ψεκασµός των φυτών µε επιτρεπόµενα φυτοπροστατευτικά σκευάσµατα, όπως bupirinate, pyraclostrobin, azoxystribin, copper oxychloride κ.α. Να γίνεται επανάληψη ψεκασµού µετά από 8 ηµέρες. Οι ψεκασµοί των φυτών, σύµφωνα µε τους γεωπόνους, πρέπει να αρχίζουν αµέσως µόλις εµφανισθούν τα πρώτα συµπτώµατα. 

Εµφάνιση και θρίπα

Επιπλέον, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν την εποχή ευνοούν την ανάπτυξη του Thrips tabaci. Ο θρίπας προκαλεί ζηµιά στα φυτά µε το να διαρρηγνύει και να αποµυζεί τα κύτταρα της επιδερµίδας των φύλλων και είναι φορέας ιώσεων. Στις αγγουριές οι θρίπες έρπονται ανάµεσα στον κάλυκα και στον καρπό καταστρέφοντας την υφή. Η ζηµιά σε νεαρό καρπό µπορεί να διαταράξει την ανάπτυξή του, πράγµα που οδηγεί σε µια σοβαρή µείωση της ποιότητας του τελικού προϊόντος. 
Συστήνεται για τους βιοκαλλιεργητές η τοποθέτηση αρπακτικών εντόµων των θριπών, όπως phytoseiulus persimilis, amblyseius cucumeris, amblyseius barkeri, orius insidiosus, κ.α., ενώ για τους παραγωγούς συµβατικής γεωργίας, κατάλληλα εγκεκριµένα φυτοπροστατευτικά όπως: abamectin, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου