.

....Για το τσίμπημα της μέδουσας,η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι το ξέπλυμα με ξύδι και στη συνέχεια με νερό 45 βαθμών ή με εφαρμογή θερμοκύστης. ........ Τιμές αγροτικών προιόντων της 22-8-17 απο το δημοπρατήριο Αγροδίκτυο ....ΑΓΓΟΥΡΙ Β 0,06 0,06 0,06 ΑΓΓΟΥΡΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 0,41 0,46 0,55 ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΝΩΣΣΟΥ Α 0,28 0,28 0,28 ΤΟΜΑΤΑ Α (100-160 γρ) 0,15 0,15 0,15 ΤΟΜΑΤΑ Α (160-380 γρ) 0,21 0,21 0,21 ΦΛΩΡΙΝΗΣ Α 0,58 0,58 0,58 ΦΛΩΡΙΝΗΣ Β 0,12 0,12 0,12........Τρέχουσες τιμές ελαιολάδου:3,50-3,85 ευρώ. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι .... ......

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Μελιτζανάκι τουρσί

Μελιτζανάκι τουρσί

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζάνες μικρές
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • λίγα κλωνάρια σέλινου
  • 1 λίτρο ξίδι
  • 2 κ.σ. αλάτι χοντρό
  • 1 λίτρο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κατά μήκος σταυρωτά. Κατόπιν τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 8-10΄. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ξύλο κοπής και βάζουμε επάνω τους για μερικές ώρες ένα βάρος μέχρι να στραγγίξουν.
2. Ενώνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά μαζί, γεμίζουμε μ’ αυτά τις σχισμές της μελιτζάνας και τις δένουμε καλά με τα κλωνάρια του σέλινου.
3. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αποστειρωμένο βάζο και περιχύνουμε το λάδι, το ξίδι και το αλάτι. Τις αφήνουμε για 15 ημέρες πριν τις καταναλώσουμε.

Πηγή:http://www.argiro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου