.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Προειδοποίηση για κυκλώνα τροπικού τύπου στην Κρήτη τη Δευτέρα

meted_15m






Βαρομετρικό χαμηλό με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα (medicane) έχει ήδη σχηματιστεί την Κυριακή 30/10 στη θαλάσσια περιοχή νoτιοανατολικά της Σικελίας, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά, και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία αναμένεται να περάσει νότια της Κρήτης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31/10, όπως δίνεται και στους 4 προγνωστικούς χάρτες  που ακολουθούν.

wind01
wind02
wind03
wind04
Ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται άνεμοι ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσειςπου αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης. Ο ακριβής εντοπισμός των περιοχών που θα επηρεαστούν από τα ισχυρά φαινόμενα θα εξαρτηθεί από την ακριβή κίνηση του κυκλώνα μέσα στις επόμενες 36 ώρες, οπότε θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση με νέα στοιχεία.
(Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Κυριακή 30/10/2016, 10:00.)
Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία βρίσκεται σε ισχύ δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων το οποίο για την Κρήτη αναφέρει πως αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα με τα φαινόμενα να υποχωρούν ή να σταματούν μέχρι το πρωί της Τρίτης 01-11.
Ανάλογη προειδοποίηση με βάση το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ έχει εκδοθεί και από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου