.

....Για το τσίμπημα της μέδουσας,η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι το ξέπλυμα με ξύδι και στη συνέχεια με νερό 45 βαθμών ή με εφαρμογή θερμοκύστης. ........ Τιμές αγροτικών προιόντων της 22-8-17 απο το δημοπρατήριο Αγροδίκτυο ....ΑΓΓΟΥΡΙ Β 0,06 0,06 0,06 ΑΓΓΟΥΡΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 0,41 0,46 0,55 ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΝΩΣΣΟΥ Α 0,28 0,28 0,28 ΤΟΜΑΤΑ Α (100-160 γρ) 0,15 0,15 0,15 ΤΟΜΑΤΑ Α (160-380 γρ) 0,21 0,21 0,21 ΦΛΩΡΙΝΗΣ Α 0,58 0,58 0,58 ΦΛΩΡΙΝΗΣ Β 0,12 0,12 0,12........Τρέχουσες τιμές ελαιολάδου:3,50-3,85 ευρώ. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι .... ......

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Πώς φτιάχνεται το λικέρ απο κράνα



Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κράνα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ξύλα κανέλας (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. γαρίφαλο (προαιρετικά)
  • μπράντι ή κονιάκ

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε μεγάλο αποστειρωμένο βάζο τα κράνα με τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα (αν χρησιμοποιούμε). Το λικέρ χωρίς την κανέλλα και το γαρίφαλο είναι πολύ νόστιμο και έχει αυτούσιο το άρωμα και τη γεύση των κράνων. Αν είστε λάτρης των μπαχαρικών, προσθέστε κανέλα και γαρίφαλο, δεν είναι απαραίτητο όμως.
  2. Σφραγίζουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε 1 μήνα στον ήλιο. Κάθε μέρα κουνάμε το βάζο 1-2 φορές.
  3. Μετά το πέρας του ενός μηνός σουρώνουμε το λικέρ από ψιλό τουλπάνι ή γάζα.
  4. Μετράμε την ποσότητα του χυμού των φρούτων και συμπληρώνουμε ακριβώς την ίδια ποσότητα μπράντι ή κονιάκ. Έτσι θα έχουμε ένα μέτριο προς δυνατό ποτό.
  5. Βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Σφραγίζουμε. Τα κράνα δεν τα πετάμε, τα σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή τα τρώμε για απογευματινό γλυκό με γιαούρτι.
  6. Διατηρούμε το λικέρ μας σε σκοτεινό μέρος και κάθε φορά σφραγίζουμε το μπουκάλι καλά.

  1. Πηγή:http://www.cooklos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου