.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Το τυρί,το βλέπεις! Τη φάκα όμως?

Αποτέλεσμα εικόνας για φάκα τυρί φωτο

Το τυρί:
Ένα μήνα περιθώριο, και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και μέχρι τέλος Νοεμβρίου, έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι προκειμένου να καταθέσουν το φάκελό τους για το πρόγραμμα των Νέων Γεωργών, μετά τη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης.
Από 31 Οκτωβρίου και όλο το Νοέμβριο οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Νέων Γεωργών 


Νέοι αγρότες και νεοεισερχόμενοι στο αγροτικό επάγγελμα που δεν έχουν συμπληρώσει το 41ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να αιτηθούν ειδικής ενίσχυσης 17.000 με 22.000 ευρώ με συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» (υπομέτρο 6.1). Να σημειωθεί ότι οι εισερχόμενοι στην κτηνοτροφική παραγωγή, καθώς και οι κάτοικοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ή των μικρών νησιών μέχρι και 3.000 κατοίκους, έχουν αυξημένη στήριξη. 

Για πρώτη φορά δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέοι αγρότες με κομμένα παραστατικά, που έχουν δηλαδή ήδη αναπτύξει οικονομική δραστηριότητα στον αγροτικό τομέα, όπως και κατά πλειοψηφία (51%) μέτοχοι και διαχειριστές σε νομικά πρόσωπα με γεωργική δραστηριότητα. Η συνολική δημόσια δαπάνη για το μέτρο είναι 241 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενταχθούν 12.000 περίπου νέοι γεωργοί, οι οποίοι θα κληθούν να υλοποιήσουν τετραετές επιχειρηματικό σχέδιο.


Η Φάκα...
Το ποσό που θα πάρεις,θα φορολογηθεί με 22%.Δηλαδή,απο τα 17000 θα σου πάρουν αμέσως 3740.
Για πέντε χρόνια τουλάχιστον θα υποχρεωθείς να καταβάλλεις εισφορές στον ΟΓΑ.Αυτό θα σου στοιχίσει 7000 ευρώ.
Υποχρεωτική θα είναι και η εισφορά σου στον ΕΛΓΑ που κατα κανόνα,δεν αποζημιώνει ποτέ.Το ποσό θα είναι ανάλογο με την έκταση και τα είδη που θα παράγεις.
Θα υποχρεωθείς να κάνεις έναρξη επιτηδεύματος στην Εφορία,΄κατι που σημαίνει έξοδα για λογιστές 400-600 ευρώ το χρόνο,διότι θα τηρείς βιβλία εσόδων -εξόδων.
Κάθε χρόνο θα πρέπει να καταβάλλεις 600 ευρώ εισφορά αληλεγγύης διότι θα θεωρείσαι πλέον επιχειρηματίας.
Τουλάχιστον το 55-65% του καθαρού σου εισοδήματος θα καταβάλλονται κάθε χρόνο στο κράτος ως φόροι.
Θα πουλάς πάντα σε χαμηλότερες τιμές απο ότι νομίζεις και όταν ανεβαίνει κάπως η τιμή των προιόντων σου,θα γίνεται αμέσως...εισαγωγή! Οσο για τα κέρδη σου,θα εκλιπαρείς για την επιείκεια των ...εμπόρων!
Εν τω μεταξύ, θα αγχώνεσαι  για τα καλλιεργητικά σου έξοδα και τα εφόδια σου διότι απο τη μιά οι γεωπόνοι πουλάνε μόνο μετρητοίς σε τιμές που δεν ελέγχονται, και απο την άλλη,τα λίγα χρήματα που κατάφερες να κερδίσεις,θα τα δώσεις σε φόρους...
Το πιθανότερο είναι να βγείς λοιπόν καταχρεωμένος απο όλη αυτή την ιστορία.

Υστερόγραφο: Τουλάχιστον 2.500.000 ευρώ θα είναι το ποσόν που αναμένεται να εισπράξουν απο τους νέους υποψήφιους αγρότες για την κατάθεση των φακέλλων οι διάφοροι μελετητές σε όλη την Ελλάδα.Είναι πολλά τα λεφτά Αρη...     
Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου