.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

«Φωτιά» το αγροτικό πετρέλαιο, χωρίς επιστροφή ΕΦΚ πλέον!


«Φωτιά» το αγροτικό πετρέλαιο, χωρίς επιστροφή ΕΦΚ πλέον!

Με τιμές «φωτιά» πληρώνουν από την 1η Οκτωβρίου 2016 το πετρέλαιο κίνησης οι αγρότες της χώρας λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) ενώ από 15 Οκτωβρίου ακριβαίνει για όλους το πετρέλαιο θέρμανσης
Από την 1η Οκτωβρίου 2016, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) που επιβαρύνει το πετρέλαιο κίνησης το οποίο χρησιμοποιούν οι αγρότες για την υποστήριξη της παραγωγικής τους δραστηριότητας αυξήθηκε κατά 65% ή κατά 0,13 ευρώ το λίτρο, από τα 0,20 στα 0,33 ευρώ το λίτρο.

Οι αγρότες, κατά την αγορά του πετρελαίου κίνησης για την εξυπηρέτηση των αναγκών της παραγωγής τους, θα καταβάλλουν πλέον τον ΕΦΚ των 0,33 ευρώ το λίτρο, που ισχύει για το κανονικό πετρέλαιο κίνησης, χωρίς να δικαιούνται καμία επιστροφή φόρου εκ των υστέρων.

Παράλληλα από τις 15 Οκτωβρίου αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα αυξηθεί από τις 15 Οκτωβρίου 2016 κατά 0,05 ευρώ το λίτρο, από τα 0,23 στα 0,28 ευρώ το λίτρο.

Οι λιανικές τιμές πώλησης του καύσιμου θα επιβαρυνθούν με επιπλέον 0,06-0,07 ευρώ το λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου