.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών (13-12-20) Ενδεικτικές Τιμές Κατώτερη DAFNIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,47 ΕΧΤΑSIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,41 0,48 ΤΟRRY ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,45 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,40 ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ 0,40 0,50 ΦΛΑΣΚΑ ΚΟΥΠ Α ΟΔΠ 1,43 1,44 EXTASIS A ΠΙΣΤ 0,70 0,84 ΤΟΡΡΥ A ΠΙΣΤ 0,77 ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α LOBELLO ΠΙΣΤ 2,54 2,64 ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ Ο.Δ.Π. 0,40 0,46 ΑΓΓ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. ΠΙΣΤ 0,30 0,34 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA Α ΠΙΣΤ 0,81 ΕΧΤΑSIS A ΠΙΣΤ 0,84 ΦΛΑΣΚΑ Α Ο.Δ. ΠΙΣΤ 1,00 ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Η Εκτροφή του κοτόπουλουΠότε σφάζουμε τις κότες και τα κοτόπουλα. Πότε παχαίνουν και πως κάνουν πιο νόστιμο κρέαςΗ εκτροφή κοτόπουλων είναι απίστευτα αποδοτική, και μπορούμε να έχουμε εντελώς οικονομικά το πιο υγιεινό και νόστιμο κρέας, παράγοντας το μόνοι μας. Μόνο που χρειάζεται να έχουμε κάποιες γνώσεις, διότι τίποτα δεν γίνετε σωστά αν δεν γνωρίζεις κάποια μυστικά. Το ερώτημα που θα απαντήσουμε σήμερα είναι πότε σφάζουμε τις κότες και τα κοτόπουλα, ποιά είναι η καταλληλότερη περίοδος, και πότε το κρέας είναι περισσότερο και πιο νόστιμο.
Έχουμε ακούσει "όταν είσαι κρυωμένος το χειμώνα, φάε κοτόσουπα". Όλες οι γιαγιάδες έχουν σαν παράδοση να μαγειρεύουν κότα σούπα το χειμώνα, και αυτή δεν είναι μια καθόλου τυχαία παράδοση! Έχετε σκεφτεί γιατί οι παλιοί κρατάνε τις κότες για να τις σφάζουν μόνο το χειμώνα; Έχει κανείς αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό; Πάμε λοιπόν να δώσουμε μερικές εξηγήσεις... Οι κότες το Καλοκαίρι ζεσταίνονται! Όπως έλεγε η γιαγιά μου "Όταν οι κότες ζεσταίνονται το Καλοκαίρι, το κρέας τους μυρίζει. Οι κότες σφάζονται αφού πιάσουν οι βροχές και αλλάξει η θερμοκρασία δηλαδή αφού αρχήσει το φθινόπωρο".

Όμως σύμφωνα με την εμπειρία έχουμε σίγουρα παρατηρήσει ότι οι κότες και τα κοτόπουλα το Καλοκαίρι δεν παχαίνουν. Η ζέστη τα στρεσσάρει και δεν τα βοηθάει να αναπτυχθούν. Δεν πιάνουν κρέας, οι κότες δεν γεννάνε. Ενώ τις εποχές όπως η Άνοιξη το φθινόπωρο έχουμε μεγάλη ανάπτυξη επειδή η θερμοκρασίες είναι ιδανικές. Δηλαδή για παράδειγμα αν έχουμε 20 κοτόπουλά και τα πάρουμε την Άνοιξη, δηλαδή τότε που τα παίρνει όλος ο κόσμος, η καλύτερη εποχή να τα σφάξουμε είναι μετά τον Οκτώμβριο.

Και το μυστικό για να γίνει νόστιμο το κρέας είναι τα κοτόπουλα μας να τρώνε τα πάντα, να κινούνται σε ένα σχετικά μεγάλο κοτέτσι, να πίνουν πάντα καθαρό νερό, και το κοτέτσι να μένει καθαρό, και να μην κρατάει νερό. Ξέρετε όταν ένα κοτέτσι μυρίζει πολύ έντονα, το νερό είναι βρώμικο, οι κότες τρώνε μέσα στις λάσπες, το κρέας επηρεάζεται και μυρίζει. Δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί μερικά κοτόπουλα όταν γίνεται το καθάρισμα τους, μυρίζει στη κουζίνα τόσο έντονα, και μερικά δεν μυρίζουν καθόλου; Μια φορά είχε γίνει μια διαρροή σε ένα σωλήνα στον κήπο στο χωριό, και οι κότες έτρωγαν απο τα απόβλητα του νεροχήτη. Τα αυγά που έκαναν οι κότες μύριζαν, και μιλάμε μέσα σε λίγες μέρες. Αυτό το λέω για να καταλάβετε πόσο εύκολα παίρνει μυρωδιά το κρέας.

Οι μεγάλες βιομηχανίες κοτόπουλων, έχουν σαν κόλπο εξαπάτησης, τον τελευταίο μήνα της ζωής τους τα κοτόπουλα, και τα πουλερικά, να τρώνε μόνο καλαμπόκι. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα κοτόπουλα αλλά και στα γουρούνια και στα υπόλοιπα κρεατοπαραγωγικά ζώα. Σύμφωνα με τα δεδομένα τους, το ζώο για να έχει νόστιμο κρέας, εξαρτάται η διατροφή που έχει τους 1-2 τελευταίους μήνες. Σκεφτείτε λοιπόν να έχετε στα πτηνά σας μια πλήρη διατροφή βασισμένη στο καλαμπόκι, και στα χορταρικά - λαχανικά, πόσο νόστιμο κρέας θα έχετε.

Για την πληροφορία, οι περισσότερες ράτσες κοτόπουλων έχουν πλήρη ανάπτυξη για κρέας συνήθως στους 6-8 μήνες, αλλά πρέπει να γίνει η σφαγή πριν προλάβουν και πιάσουν λίπος. Η τροφή πρέπει να έχει ποικιλία, αλλά να μην γίνονται υπερβολές. Ένα σύνηθες λάθος είναι να γεμίζουμε τις ταίστρες και τα πουλιά να τρώνε απο το πρωί μέχρι το βράδυ. Τα πουλιά πρέπει να τρώνε μια φορά το πρωί, και μια φορά το απόγευμα, και στο ενδιάμεσο να βοηθούνται απο χορταρικά λαχανικά και άλλες τέτοιες τροφές.

Αξίζει να σας αναφέρω κάτι τελευταίο. Οι κότες ωριμάζουν για να κάνουν αυγά νωρίτερα απο τα κοκόρια. Οι κότες γεννάνε μετά τον 6ο Μήνα της ζωής τους, συνήθως μέσα στον 7ο. Τα κοκόρια όμως χρειάζονται πάντα 1 έως και 2 μήνες παραπάνω για να αρχίζουν να γονιμοποιούν με επιτυχία τις κότες. Και κάτι τελευταίο. Όσο μεγαλύτερη ηλικία έχει μια κότα ένας κόκορας, τόσο πιο σκληρό γίνεται το κρέας και παίρνει μια μυρωδιά. Αντιθέτως όσο πιο μικρό είναι το κοτόπουλο τόσο πιο νόστιμο είναι. Γι αυτό ταίζουμε καλά τα κοτόπουλα και τα σφάζουμε στου 6-8 μήνες επειδή είναι η κατάλληλη περίοδος.

Πηγή:http://ellinikeskotes.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου