.

......Οι νέοι αγρότες θα πρέπει να κάνουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων,στις κατα τόπους ενώσεις.Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 45 ευρώ και είναι σε μορφή παράβολου ......Μόνο οι ψεκαστήρες αυλού που δυναμοδοτούνται από γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ) ή άλλο αγροτικό μηχάνημα καθώς και οι νεφελοψεκαστήρες (μπαζούκας) έχουν την υποχρέωση επιθεώρησής τους.....Σε λίγο ανοίγει το πρόγραμμα των νέων σχεδίων βελτίωσης... Τιμές αγροτικών προιόντων της 18-10-17 απο το δημοπρατήριο Αγροπηγή ....ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΕΣΩΤ. ΠΙΣΤ. 0,48 € 0,66 € 0,62 € ΑΓΓΟΥΡΙΑ Β ΠΙΣΤ. 0,10 € 0,10 € 0,10 € ΚΕΡΑΤΑ Α ΠΙΣΤ. Ο.Δ.Π. 0,73 € 0,73 € 0,73 € ΚΕΡΑΤΑ Β ΠΙΣΤ. Ο.Δ.Π. 0,21 € 0,21 € 0,21 € ΚΕΡΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 0,21 € 0,21 € 0,21 € ΚΝΩΣΣΟΥ Α 0,40 € 0,55 € 0,49 € ΚΝΩΣΣΟΥ Β 0,14 € 0,14 € 0,14 € ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠΑΤΟΣ 1,17 € 1,25 € 1,20 € ΝΤΟΛΜΑΣ Β ΚΟΥΠΑΤΟΣ 0,21 € 0,47 € 0,31 € ΦΛΩΡ. Ο.Δ.Π. Α 1,70 € 1,72 € 1,71 € ΦΛΩΡ. Ο.Δ.Π. Β 0,70 € 0,70 € 0,70 € ....Τρέχουσες τιμές ελαιολάδου:3,50-3,85 ευρώ. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι .... ......

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Βάθος σποράς και απόσταση φύτευσης λαχανικών


Βάθος σποράς και απόσταση φύτευσης λαχανικών

ΕίδοςΛαχανικώνΒάθος φύτευσηςΑπόσταση μεταξύ των γραμμώνΑπόσταση επάνω στις γραμμέςΠαρατηρήσεις
Αγκινάρα8-10 π.1 μέτρο1 μέτρο
Αγγουριά2-3 π.1-1,20 μ.30-40 π.
Αντίδι1-2 π.30 ποντ.20 ποντ.στα πεταχτά
Γλυκοπατάτα8-10 π.90π.-1μ.35-40 π.
Κολοκυθιά3-4 π.1-1,20 μ.30-40 π.
Καλαμπόκι2-3 π.-50-60 ποντ.
Καρότο1-2 π.25-30 π.5-10 π.στα πεταχτά
Καρπούζι2-3 π.1-1,20 μ.50-60 π.
Κουκιά χλωρά6-7 π.60-70 π.40-50 π.
Κολοκάσι8-10 π.80-90 π.40-50 π.
Κρεμμύδια3-4 π.15-20 π.8-10 π.
Κουνουπίδι1-2 π.60-70 π.40 πόντ.
Λάχανο1-2 π.60-70 π.40 πόντ.
Μαϊντανός1 πόντο--στα πεταχτά
Μαρούλια1-1,5 π.30-35 π.30-35 π.
Μελιτζάνα1-1,5 π.70-80 π.70-80 π.
Μπάμια3-5 πόν.50-80 π.40-50 π.στα πεταχτά
Μπιζέλια3-4 πόν.60-70 π.15-20 π.
Ντομάτα1-1,5 π.1,20-1,3060-70 π.
Πατάτα10-15 π.40-50 π.30-40 π.
Παντζάρια2-3 πόν.25-30 π.5-10 π.
Πεπόνι2-2,5 πόν.1-1,20 π.50-60 π.
Πιπεριά1,5-2 πόν.40-50 π.40 πόν.
Πράσο1,5-2 πόν.25-30 π.10-15 π.
Ραπανάκια---στα πεταχτά
Σινάπι½ πόντο--στα πεταχτά
Σπανάκι1,5-2 πόντ.--στα πεταχτά
Σέλινο½ πόντο50-60 π.12-15 π.
Σκόρδα2-4 πόντ.15-20 π.10-15 π.
Σπαράγγι20 π(φ.)80π.-1 μ.40-50 π.
Φασ. χαμηλά3-5 πόν.40-50 π.20 πόν.
Φασ. κλαριού3-5 πόν.70-80 π.40 πόν.
Πηγή:http://www.ftiaxno.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου