.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Βάθος σποράς και απόσταση φύτευσης λαχανικών


Βάθος σποράς και απόσταση φύτευσης λαχανικών

ΕίδοςΛαχανικώνΒάθος φύτευσηςΑπόσταση μεταξύ των γραμμώνΑπόσταση επάνω στις γραμμέςΠαρατηρήσεις
Αγκινάρα8-10 π.1 μέτρο1 μέτρο
Αγγουριά2-3 π.1-1,20 μ.30-40 π.
Αντίδι1-2 π.30 ποντ.20 ποντ.στα πεταχτά
Γλυκοπατάτα8-10 π.90π.-1μ.35-40 π.
Κολοκυθιά3-4 π.1-1,20 μ.30-40 π.
Καλαμπόκι2-3 π.-50-60 ποντ.
Καρότο1-2 π.25-30 π.5-10 π.στα πεταχτά
Καρπούζι2-3 π.1-1,20 μ.50-60 π.
Κουκιά χλωρά6-7 π.60-70 π.40-50 π.
Κολοκάσι8-10 π.80-90 π.40-50 π.
Κρεμμύδια3-4 π.15-20 π.8-10 π.
Κουνουπίδι1-2 π.60-70 π.40 πόντ.
Λάχανο1-2 π.60-70 π.40 πόντ.
Μαϊντανός1 πόντο--στα πεταχτά
Μαρούλια1-1,5 π.30-35 π.30-35 π.
Μελιτζάνα1-1,5 π.70-80 π.70-80 π.
Μπάμια3-5 πόν.50-80 π.40-50 π.στα πεταχτά
Μπιζέλια3-4 πόν.60-70 π.15-20 π.
Ντομάτα1-1,5 π.1,20-1,3060-70 π.
Πατάτα10-15 π.40-50 π.30-40 π.
Παντζάρια2-3 πόν.25-30 π.5-10 π.
Πεπόνι2-2,5 πόν.1-1,20 π.50-60 π.
Πιπεριά1,5-2 πόν.40-50 π.40 πόν.
Πράσο1,5-2 πόν.25-30 π.10-15 π.
Ραπανάκια---στα πεταχτά
Σινάπι½ πόντο--στα πεταχτά
Σπανάκι1,5-2 πόντ.--στα πεταχτά
Σέλινο½ πόντο50-60 π.12-15 π.
Σκόρδα2-4 πόντ.15-20 π.10-15 π.
Σπαράγγι20 π(φ.)80π.-1 μ.40-50 π.
Φασ. χαμηλά3-5 πόν.40-50 π.20 πόν.
Φασ. κλαριού3-5 πόν.70-80 π.40 πόν.
Πηγή:http://www.ftiaxno.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου