.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Θρίπες σε αγγούρι θερμοκηπίου

 

Agronews|   
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή αυτή την εποχή έχουν ευνοήσει την εμφάνιση του συγκεκριμένου εντόμου.
Ο θρίπας προκαλεί ζημιά στα φυτά με το να διαρρηγνύει και να απομυζεί τα κύτταρα της επιδερμίδας των φύλλων. Είναι φορέας των ιώσεων. Στις αγγουριές οι θρίπες έρχονται ανάμεσα στον κάλυκα και τον καρπό καταστρέφοντας την υφή.

Η ζημιά σε ένα νεαρό καρπό μπορεί να διαταράξει την ανάπτυξή του, πράγμα το οποίο οδηγεί σε σοβαρή μείωση της ποιότητας του τελικού προϊόντος. Για τους βιοκαλλιεργητές συστήνεται να τοποθετήσουν αρπακτικά έντομα των θριπών, όπως phytoseiulus persimilis, amblyseius cucumeris, amblyseius barkeri, orius insidiosus, κ.α.

Οι παραγωγοί της συμβατικής γεωργίας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου