.

......Οι νέοι αγρότες θα πρέπει να κάνουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων,στις κατα τόπους ενώσεις.Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 45 ευρώ και είναι σε μορφή παράβολου ......Μόνο οι ψεκαστήρες αυλού που δυναμοδοτούνται από γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ) ή άλλο αγροτικό μηχάνημα καθώς και οι νεφελοψεκαστήρες (μπαζούκας) έχουν την υποχρέωση επιθεώρησής τους.....Σε λίγο ανοίγει το πρόγραμμα των νέων σχεδίων βελτίωσης... Τιμές αγροτικών προιόντων της 20-10-17 απο το δημοπρατήριο GOLDEN FARM ....ΑΓΓΟΥΡΙΑ Α ΕΣΩΤ 0,45 € 0,47 € 0,45 € ΚΕΡΑΤΟ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. 0,11 € 0,31 € 0,19 € ΚΝΩΣΣΟΥ Α 0,18 € 0,34 € 0,26 € ΚΝΩΣΣΟΥ Β 0,15 € 0,15 € 0,15 € ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ Α Ο.Δ. 0,52 € 0,81 € 0,68 € ΝΤΟΛΜΑΣ Α 1,28 € 1,28 € 1,28 € ΝΤΟΛΜΑΣ Β 0,32 € 0,38 € 0,33 € ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ Α Ο.Δ. 0,76 € 0,79 € 0,79 € ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ Α ΠΙΣΤ. 0,81 € 0,81 € 0,81 € ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 0,18 € 0,18 € 0,18 € ΤΟΜΑΤΑ ELPIDA A 0,76 € 0,88 € 0,86 € ΤΟΜΑΤΑ Β 0,31 € 0,31 € 0,31 € ΤΟΜΑΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙ LOBELLO 3,11 € 3,11 € 3,11 € ΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΕΣ 0,53 € 0,61 € 0,57 € ΦΑΣΟΛΙΑ ΤΣΑΟΥΛΙΑ 1,90 € 1,90 € 1,90 € ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΔΙΑΛΕΚΤΗ 0,65 € 0,65 € 0,65 € ....Τρέχουσες τιμές ελαιολάδου:3,50-3,85 ευρώ. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι .... ......

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Στο Σύνταγμα οι αγρότες τη μέρα ψήφισης του νόμου για τη φορολογία


Λασηθιωτάκη Πέλλα| agronews.gr
Με κεντρικό αίτημα να μην ανοίξει καν νομικά το ζήτημα της φορολόγησης της αγροτικής γης, επικεφαλής αγροτικών οργανώσεων από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα, διοργανώνουν αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τους φόρους στα ακίνητα.
Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε η ΠΑΣΕΓΕΣ, στην οποία δεν κλήθηκαν να πάρουν μέρος εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων από τη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, διότι όπως εκτιμήθηκε από την τριτοβάθμια συνομοσπονδία είναι αρκετά μακριά και θα δυσκολευθούν να κατεβάσουν κόσμο στην Αθήνα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Λάρισας Χρήστος Σιδερόπουλος και ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρζάκης επιβεβαιώνουν στο Agronews ότι αγροτικές οργανώσεις από την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα δεν έλαβαν καμία πρόσκληση από τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Η οργανωτική επιτροπή που συγκροτήθηκε από συνεταιριστές και συνδικαλιστές κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Αθήνα την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, θα «οργώσει» την Ελλάδα μετέχοντας σε συναντήσεις με κατά τόπους αγροτικά στελέχη, δημάρχους, εκπροσώπους φορέων (όπως Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών, Επιμελητηρίων) από τους οποίους θα ζητήσει συμμετοχή στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο. Αφόρητες πιέσεις αναμένεται να ασκηθούν και στους βουλευτές της ελληνικής περιφέρειας που θα κληθούν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Οι αγρότες διαφωνούν κάθετα με οποιαδήποτε μορφή φορολόγησης της αγροτικής γης, διότι όπως λένε αυτό θα αποτελέσει το «Δούρειο Ίππο» για βαριά φορολογία στο μέλλον. Η οργανωτική επιτροπή θα καταλήξει στο πλαίσιο των αιτημάτων που θα θέσει στην κυβέρνηση, με «αιχμή του δόρατος» το φορολογικό. Άμεσα θα προγραμματίσει, όπως αποφασίστηκε, τις περιοδείες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Εκτιμάται ότι έχει περιθώριο περίπου 10 ημερών να προετοιμάσει την κινητοποίηση μέχρι να τεθεί σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων.


Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ αναφέρει τα εξής:
Η ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά από σχετική εισήγηση και απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου που συνεδρίασε στις 12Νοεμβρίου, οργάνωσε σήμερα Τρίτη 19 Νοεμβρίου, στα γραφεία της στην Αθήνα, διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της, Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και αγροτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων της επαρχίας.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός και η συσπείρωση συνδικαλιστικού περιεχομένου και περαιτέρω δράσεων, με σκοπό την οργάνωση κινητοποιήσεων στην Αθήνα (Πλατεία Συντάγματος), στα πρότυπα αυτών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην Κρήτη.
Μέσω των κινητοποιήσεων θα καταβληθεί προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής φορολόγησης των μέσων παραγωγής αγροτών και κτηνοτρόφων (αγροτεμαχίων, βοσκοτόπων και αγροτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων).
Της αναβλητικότητας εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ στα θέματα, 1) του Νόμου 4015/2011 για τις συνεταιριστικές οργανώσεις  2) της εκκρεμότητας των αποφάσεων για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και 3) του μεγάλου θέματος των βοσκοτόπων.
Στη σύσκεψη ορίστηκε οργανωτική επιτροπή, η οποία ήδη προχωρεί σε περαιτέρω ενέργειες συσπείρωσης των παραγωγών σε ολόκληρη τη χώρα, προγραμματίζοντας συσκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου