.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Στο Σύνταγμα οι αγρότες τη μέρα ψήφισης του νόμου για τη φορολογία


Λασηθιωτάκη Πέλλα| agronews.gr
Με κεντρικό αίτημα να μην ανοίξει καν νομικά το ζήτημα της φορολόγησης της αγροτικής γης, επικεφαλής αγροτικών οργανώσεων από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα, διοργανώνουν αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τους φόρους στα ακίνητα.
Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε η ΠΑΣΕΓΕΣ, στην οποία δεν κλήθηκαν να πάρουν μέρος εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων από τη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, διότι όπως εκτιμήθηκε από την τριτοβάθμια συνομοσπονδία είναι αρκετά μακριά και θα δυσκολευθούν να κατεβάσουν κόσμο στην Αθήνα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Λάρισας Χρήστος Σιδερόπουλος και ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρζάκης επιβεβαιώνουν στο Agronews ότι αγροτικές οργανώσεις από την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα δεν έλαβαν καμία πρόσκληση από τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Η οργανωτική επιτροπή που συγκροτήθηκε από συνεταιριστές και συνδικαλιστές κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Αθήνα την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, θα «οργώσει» την Ελλάδα μετέχοντας σε συναντήσεις με κατά τόπους αγροτικά στελέχη, δημάρχους, εκπροσώπους φορέων (όπως Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών, Επιμελητηρίων) από τους οποίους θα ζητήσει συμμετοχή στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο. Αφόρητες πιέσεις αναμένεται να ασκηθούν και στους βουλευτές της ελληνικής περιφέρειας που θα κληθούν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Οι αγρότες διαφωνούν κάθετα με οποιαδήποτε μορφή φορολόγησης της αγροτικής γης, διότι όπως λένε αυτό θα αποτελέσει το «Δούρειο Ίππο» για βαριά φορολογία στο μέλλον. Η οργανωτική επιτροπή θα καταλήξει στο πλαίσιο των αιτημάτων που θα θέσει στην κυβέρνηση, με «αιχμή του δόρατος» το φορολογικό. Άμεσα θα προγραμματίσει, όπως αποφασίστηκε, τις περιοδείες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Εκτιμάται ότι έχει περιθώριο περίπου 10 ημερών να προετοιμάσει την κινητοποίηση μέχρι να τεθεί σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων.


Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ αναφέρει τα εξής:
Η ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά από σχετική εισήγηση και απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου που συνεδρίασε στις 12Νοεμβρίου, οργάνωσε σήμερα Τρίτη 19 Νοεμβρίου, στα γραφεία της στην Αθήνα, διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της, Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και αγροτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων της επαρχίας.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός και η συσπείρωση συνδικαλιστικού περιεχομένου και περαιτέρω δράσεων, με σκοπό την οργάνωση κινητοποιήσεων στην Αθήνα (Πλατεία Συντάγματος), στα πρότυπα αυτών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην Κρήτη.
Μέσω των κινητοποιήσεων θα καταβληθεί προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής φορολόγησης των μέσων παραγωγής αγροτών και κτηνοτρόφων (αγροτεμαχίων, βοσκοτόπων και αγροτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων).
Της αναβλητικότητας εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ στα θέματα, 1) του Νόμου 4015/2011 για τις συνεταιριστικές οργανώσεις  2) της εκκρεμότητας των αποφάσεων για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και 3) του μεγάλου θέματος των βοσκοτόπων.
Στη σύσκεψη ορίστηκε οργανωτική επιτροπή, η οποία ήδη προχωρεί σε περαιτέρω ενέργειες συσπείρωσης των παραγωγών σε ολόκληρη τη χώρα, προγραμματίζοντας συσκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου