.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε θερμοκήπια στη Μεσσηνία


Δούσκα Ελένη|  agronews.gr
Μεγάλες ζημιές από ανεμοστρόβιλο σε 22 στρέμματα σύγχρονων θερμοκηπίων στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.
Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου την περιοχή προκάλεσε επίσης ζημιές σε υλικά κάλυψης θερμοκηπίων σε έκταση περίπου 10 στρεμμάτων και σε όλη την υπόλοιπη Μεσσηνία.
Κλιμάκια γεωπόνων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές και κατέγραψαν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες και εγκαταστάσεις, ενώ διαπίστωσαν και μικρή καρπόπτωση στους ελαιώνες της περιοχής των Φιλιατρών.
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, με βάση τα στοιχεία των ελέγχων, επικοινώνησε με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Τρίπολης και σήμερα κλιμάκιο γεωπόνων βρίσκεται στην πληγείσα από τον ανεμοστρόβιλο περιοχή για άμεση εκτίμηση της κατάστασης.
Επίσης, μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, εστάλησαν για να ελέγξουν τυχόν ζημιές στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου