.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Αυτολίπανση θέλει το μέλλον της θρέψης

 

Μια καινοτόμα τεχνική, η οποία επιτρέπει σε όλους τους σπόρους να αποσπούν άζωτο από τον αέρα αναπτύχθηκε στο πανεπιστήμιο του Νότινχαμ. Η απόσπαση και μετατροπή του υδρογόνου σε άζωτο είναι βασική για την ανάπτυξη ενός φυτού και μόνο ελάχιστα είδη με τη συνεισφορά βακτηρίων μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτή τη διαδικασία. Η πλειοψηφία των ειδών λαμβάνει άζωτο μέσω της προσθήκης χώματος ή συνθετικών λιπασμάτων.
Πιο συγκεκριμένα ο καθηγητής Edward Cocking της ερευνητικής ομάδας του βρετανικού πανεπιστημίου ανέπτυξε ένα καινοτόμο μηχανισμό τοποθέτησης των βακτηρίων που πραγματοποιούν τη μετατροπή του αζώτου πάνω στα φυτά. Η ανακάλυψη ήρθε όταν οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα βακτήρια που υπάρχουν σε ποικιλίες ζάχαρης μπορούν να συνυπάρξουν στην πλειοψηφία των φυτών του πλανήτη. Αποτελεί μία ήπια παρέμβαση στη φυσιολογία των φυτών και στις διαδικασίες που πραγματοποιούν για την ανάπτυξή τους. Εκτός από την προστασία των καλλιεργειών και τη βελτίωση της παραγωγικότητας, στόχος της ανακάλυψης είναι η μείωση των συνθετικών λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται για την προσθήκη αζώτου.
Η δόκτωρ Susan Xuxtable, μία από τις υπεύθυνες του προγράμματος, με δηλώσεις της τόνισε ότι η τεχνολογία N-Fix θα είναι διαθέσιμη εμπορικά σε παγκόσμια κλίμακα γιατί συνδυάζει τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής και το στόχο της περιβαλλοντικής προστασίας. Για να αποκτήσει εμπορική αξία, το πανεπιστήμιο σύναψε συνεργασία με την εταιρεία Azotic Technologies Ltd.  Η τεχνολογία N-Fix υπολογίζεται να είναι διαθέσιμη σε περίπου 3 χρόνια.
Ενδιαφέρον για την ανακάλυψη εκτός από την Μεγάλη Βρετανία έχουν εκδηλώσει η Ε.Ε., ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Βραζιλία.
Toυ Κωνσταντίνου Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου