.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Έρχονται μύγες… στο πιάτο μας και στις ζωοτροφές


Γιαννακοπούλου Φανή|  agronews.gr
Στα σκαριά βρίσκεται χρηματοδοτούμενο από την Κομισιόν πρόγραμμα, ύψους 3 εκατ. ευρώ, που αποβλέπει στο να καταστούν οι μύγες (ως μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών) κατάλληλες για ζωοτροφή σε χοίρους και κοτόπουλα, αλλά να πιστοποιηθούν και για ανθρώπινη κατανάλωση στην Ευρώπη.
Ο λόγος για το PROteINSECT, όπου επιστήμονες ερευνούν κατά πόσο είναι ασφαλής η πρωτεΐνη που υπάρχει στα έντομα ώστε να χρησιμοποιηθεί σε ζωοτροφές. Μέχρι στιγμής στην Ευρώπη επιτρέπεται η χρήση πρωτεΐνης εντόμων μόνο σε ζωοτροφές για ψάρια και οστρακοειδή.

«Ελπίζουμε ότι στο μέλλον η πρωτεΐνη των εντόμων θα επιτραπεί στις ζωοτροφές χοίρων και πουλερικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής υπηρεσίας ερευνών για τα τρόφιμα και το περιβάλλον (FERA) που ηγείται του project στην ιστοσελίδα Global Meat News. Η FERA και οι υπόλοιποι φορείς που συμμετέχουν στο project εκτιμούν ότι η Κομισιόν θα χαλαρώσει τους κανόνες για να εισαχθούν τα έντομα στις ζωοτροφές χοίρων και πουλερικών πριν το 2015.

Το PROteINSECT προέκυψε λόγω της ολοένα και αυξανόμενης κατανάλωσης κρέατος στις αναπτυγμένες χώρες και στην ανάγκη εξεύρεσης εναλλακτικών ζωοτροφών. Σύμφωνα, με τη μέχρι τώρα έρευνα, τα έντομα μπορούν να τραφούν από οργανικά απόβλητα, όπως λαχανικά ή οικιακά απόβλητα, που σημαίνει μια μείωση 60% σ’ αυτά τα απόβλητα.

Τέλος, οι ερευνητές του PROteINSECT θα απευθυνθούν σε αρμόδιους οργανισμούς σε Κίνα και Αφρική όπου παραδοσιακά τα έντομα χρησιμοποιούνται και σαν τρόφιμα και σαν ζωοτροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου