.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Παραγωγή καλλυντικών και λιπασμάτων από… απόβλητα ζώων, ελαιοτριβεία - τυροκομεία

 

Παραγωγή καλλυντικών και λιπασμάτων από… απόβλητα ζώων, ελαιοτριβεία - τυροκομεία                         
Καλλυντικά, φαρμακευτικά προϊόντα, καθαριστικά αλλά και λιπάσματα – φυτοφάρμακα έχουν καταφέρει να παράξουν στην Πάρο. Μερίδιο της επιτυχίας αναλογεί και στην τοπική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Η... συμμαχία δυο διαφορετικών κόσμων, ενός ανθρώπου που ζούσε στο εξωτερικό αλλά τελικώς παρέμεινε για μια ζωή στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων και των ντόπιων, φαίνεται ότι ευοδώθηκε, με τα οφέλη να παραμένουν παραπάνω από ένα. Πρώτο και κυριότερο περιβαλλοντικό, αφού ένας τεράστιος όγκος από αγροτικά υπολείμματα καταλήγει να γίνει καλλυντικό ή λίπασμα, αλλά και δεύτερον οικονομικό, καθώς από τη συνεργασία αυτή ωφελούνται τόσο οι αγρότες όσο και η ΕΑΣ Πάρου.

Αρκεί να πούμε πως με βάση ένα ιδιότυπο μοντέλο ανταλλακτικής οικονομίας και ολοκληρωμένης διαχείρισης, οι παραγωγοί της περιοχής παραδίδουν αγροτικά απόβλητα και πληρώνονται σε αρώματα, αντισηπτικά, φυτοφάρμακα κ.λπ.

Του Αλέξανδρου Μπίκα
paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου